Shock!

április 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újravett dallal gyűjt pénzt Japánnak a My Chemical Romance

A My Chemical Romance átdolgozta és újra felvette Sing című dalát Sing It For Japan címmel. A dal bevételeit a zenekar és kiadója az amerikai Vöröskereszt segítségével a földrengés és cunami sújtotta Japánnak adományozza. Az új feldolgozáson egy teljes vonószenekar működött közre, akiket Suzie Katayama karmester vezetett (aki korábban dolgozott már Prince-szel, Michael Jacksonnal, Madonnával és Elton Johnnal is), és ő felelt a vonós hangszerelésért is.

A producer a zenekar gitárosa, Ray Toro volt, a felvételek a Los Angeles-i Ocean Way Recording stúdióban készültek. „Mióta először felléptünk Japánban, a zenekart azóta különleges kapcsolat fűzi az országhoz", mondja Toro. „Turné közben értek minket a szörnyű hírek, és óriási hatással voltak ránk. Közzétettünk hát egy felhívást a rajongóinknak, hogy küldjenek rajzokat, videókat és egyéb üzeneteket, melyben együttérzésüket fejezik ki. A dalhoz készült videóban ezekből is válogattunk. A dalban klasszikus japán daltémákat is felhasználtunk, reméljük, ezzel ki tudjuk fejezni együttérzésünket Japán népe felé."

A klipet a külön erre a célra készült honlapon lehet megtekinteni. Ugyanitt egy különleges póló is vásárolható, melynek bevételét szintén a katasztrófa áldozatai kapják. A zenekar másik gitárosa, Frank Iero egy olyan képet ajánlott fel a nemes ügy oltárán, amelyet ő készített Tokióban, a My Chemical Romance legutóbbi ottjártakor. Ebből azonban csupán kétszáz darab készült, ami már el is fogyott.

A banda tavaly év végén megjelent új lemezéről itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.