Shock!

szeptember 21.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Újrakeveri és ismét kiadja a Vapor Trailst a Rush

Újrakeveri és ismét megjelenteti 2002-es albumát, a Vapor Trailst Kanada leghatalmasabb rockbandája, a Rush. Minden idők legsúlyosabb Rush lemeze már annak idején is megosztotta a tábort sötét alaphangulatával és a szokásosnál jóval zajosabb megszólalásával, és most Alex Lifeson gitáros is azt mondta: eljött az idő, hogy új köntöst kapjon az anyag.

„Sosem voltunk igazán elégedettek a Vapor Trails produkciós részével”, nyilatkozta Lifeson a brit Classic Rock magazinnak. „Talán annak idején több időt is tölthettünk volna ezzel… De most itt az esély, hogy kicsit felfejlesszük a dolgot. Nem vesszük fel újból az albumot, de az egészet újrakeverjük.” Alex már korábban is többször utalt rá, hogy nem szereti a Vapor Trails megszólalását, amiből a masterelés közben minden dinamika kiveszett. A gitáros azt is elmondta, hogy szerinte az akusztikus gitáros részeknél különösen rosszul szól az anyag.

A 2002 májusában megjelentetett Vapor Trails producere Paul Northfield volt. Az album több mint egy éves munka után állt össze, és egy roppant nehéz időszak végére tett pontot a banda életében: Neil Peart dobos/szövegíró ezen az anyagon írta ki magából magánéleti tragédiáit, miután 1997-ben egy autóbalesetben elvesztette 19 éves lányát, majd mindössze tíz hónappal később egy daganatos megbetegedésben felesége is elhunyt. A lemez súlyos, sötét és borongós világa ezek után senkit sem lephetett meg, a zene mégis megosztotta a fanatikusokat, akárcsak a zajos, a megszokottnál jóval kevésbé polírozott hangzás.

A Rush március végétől ismét az Egyesült Államokban turnézik a Time Machine turnéval, melynek keretében elejétől végéig eljátsszák legsikeresebb albumukat, az 1981-es Moving Picturest. Európába májusban érkeznek, de rossz hír, hogy a jelenlegi állás szerint Magyarországhoz legközelebb Frankfurtban lépnek fel május 29-én.

A Time Machine turné meghosszabbítása miatt bizonyosan késni fog a Clockwork Angels című új Rush album megjelenése is, de egyelőre még továbbra is 2011-es a céldátum. Meglátjuk... Mindenesetre itt lenne az ideje, hiszen a legutóbbi Snakes & Arrows 2007 tavaszán került a boltokba.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.