Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újra megjelenik az In Flames és a Hammerfall elődzenekarának életműve

Igazán speciális kiadvány jelenik meg hamarosan a Century Media gondozásában: a kiadó piacra dobja a Ceremonial Oath anyagainak nagyrészét. Ez a svéd death metal banda közvetlen előfutára volt az In Flamesnek és a Hammerfallnak, de a Tiamattal is léteznek kapcsolódási pontjai.

A Ceremonial Oath a '80-as évek végén alakult meg Jesper Strömblad és Oscar Dronjak jóvoltából, akik a '90-es évek közepétől kezdve komoly karriert futottak be az európai metal színtéren. Strömblad előbb lett ismert az In Flamesben, de ez a páros alapította meg a Hammerfallt is, ahol azonban végül csak Dronjak maradt tag a lemezes korszakban. Mellettük többek között Anders Iwers gitáros (ma Tiamat) játszott még a bandában, a dobok mögött pedig Markus Nordberg foglalt helyet. Érdekesség, hogy a Ceremonial Oath soraiban Jesper még basszerként szerepelt.

A Century Media előreláthatólag decemberben kihozza a banda életművének nagyrészét, de a pontos formátum még nem ismert. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy az 1993-as The Book Of Truth album újra megjelenik, de már formálódik egy speciális fellépés is a jövő januári Gothenburg Sound fesztiválon, Göteborgban.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 björn 2012-09-11 09:36
*a Carpet lemez felét...
Idézet
 
 
+1 #1 björn 2012-09-11 09:35
Eddig is elég könnyen be lehetett szerezni. Érdekesség még, hogy a lemez felét Anders Fridén, a másik felét Tomas Lindberg énekelte fel. És szerepel rajta az Iron Maiden Hallowed Be Thy Name göteborgosított verziója is :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.