Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újból Nadja Peulen a Coal Chamber basszusgitárosa

1102npVisszatért a Coal Chamber soraiba Nadja Peulen basszusgitáros, aki eddig kimaradt az utóbbi évek újjáalakulásából. Nadja 1999-től segítette ki a turnékon a zenekart, és nem sokkal a feloszlás előtt, 2002-ben lett hivatalos tag.

Dez Fafara nu metal csapata nem fűzött különösebb indoklást ahhoz, miért intettek búcsút a zenekarban a 2011 végén megtörtént újjáalakulás óta zenélő Chela Rhea Harpernek, és maga Chela sem árulta el a pontos paramétereket, egyszerűen csak megköszönte a lehetőséget a zenekarnak. Nadja Peulen az utóbbi években ruhabizniszben utazott, játéka utoljára a 2005-ös Roadrunner United válogatásalbumon volt hallható, két évvel a Coal Chamber feloszlása után. Az eredeti basszusgitáros, Rayna Foss annak idején eleve azért lépett ki a bandából, hogy gyermekével tudjon foglalkozni, és azóta sem zenél főállásban.

Egyelőre nem tudni, készít-e új albumot a csapat. „Lassan haladunk előre", mondta egy tavaszi interjúban Fafara. „A többiek egy héttel ezelőtt küldtek nekem pár új ötletet, és megkérdezték, hogy gondoltam-e esetleg egy új lemezre, mert nekik összegyűltek témáik. És mind abszolút gyilkos volt. Előreléptek a hangzásukkal, de azonnal meg tudod mondani a zenéről, hogy Coal Chamber, csak éppen nem volt olyan egyenes a dolog. Szóval ki tudja, mit hoz a jövő? Most csak játszogatunk, aztán kiderül. Elég sok ügyem fut most párhuzamosan, szóval tényleg ki kell várni..."

A Coal Chamber annak idején három nagylemezt adott ki, amelyek közül az 1997-ben kiadott, a banda nevét viselő debüt lett a legsikeresebb, ez csak az Egyesült Államokban több mint 500 ezer példányban kelt el, de még a sokszínűbb 1999-es folytatás, a Chamber Music is jól futott. A csapat 1998-ban Budapesten is fellépett a Black Sabbath, a Pantera és a Helloween társaságában, idén pedig újráztak egyet Tokajban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.