Shock!

június 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új klip a Sear Blisstől: „A Chasm elég jól jellemzi az új lemezt”

Új lemezt hoz ki június végén a Sear Bliss. A hazai blackerek hat év után jelentkeznek friss szerzeményekkel, és most bemutatták a Chasm című dal klipjét.

0415searbliss

Heavenly Down lesz a Sear Bliss új albumának címe. A lemez a Hammerheart kiadónál jelenik meg június 28-án, és az ausztriai The Mushroom stúdióban vették fel a zenekar korábbi gitárosa, Scheer „Max" Viktor producer és hangmérnök irányításával. A maszterelést a legendás Dan Swanö végezte. „A tavalyi harmincéves évforduló kapcsán már leírtuk, hogy harminc év hosszú idő – mondja a zenekar. – Most azt vagyunk kénytelenek leírni, hogy bizony hat év is hosszú idő. Ennyi telt el ugyanis a legutóbbi, Letters From The Edge című lemezünk megjelenése óta. De a várakozásnak hamarosan vége, ugyanis június 28-án, a holland Hammerheart Records gondozásában Heavenly Down címmel megjelenik a kilencedik lemezünk. Addig még van egy kis idő, ezért a várakozást enyhítendő ma megmutatunk egy dalt a lemezen szereplő nyolc új szerzemény közül. A The Upper World címre hallgató slágert már egy éve játsszuk élőben is, ezért searblissnéhányaknak már ismerős lehet. Elöljáróban annyit mondanánk el a dalról, hogy egy sodró, lendületes szerzeményről van szó, ami a lemez egészét csak kis részben mutatja be."

A Kris Verwimp által festett borítóba csomagolt albumon a következő dalok szerepelnek:

01. Infinite Grey
02. Watershed
03. The Upper World
04. Heavenly Down
05. Forgotten Deities
06. The Winding Path
07. Chasm
08. Feathers in Ashes

A The Upper Worldhöz Lerch Péter (Carbon Head Production, Mihaszna Film) készített szöveges videót, szintén az általa vezetett csapat készítette el a Chasm című dal klipjét. „Szinte hihetetlen, de az utolsó klasszikus értelemben vett, nem DIY videóklipünk, ami a Two Worlds Collide-ra készült, immár tizennyolc éves – mondja Pál Zoltán harsonás. – Mivel így már olyan öregnek számít, hogy kiszolgálnák sörrel a Nemzeti Dohányboltban, ideje volt egy friss klipet forgatnunk. A Chasmre esett a választásunk. Nem volt könnyű döntés, mivel a lemez tele van potenciális slágerekkel, így jobb híján az egyik legrövidebb dalra böktünk rá. A Chasm elég jól jellemzi az új lemezt, sok mindent felvonultat a zenekarra jellemző zenei megoldásokból: húzós dobolás, ráspolyos ének, precíz gitármunka, heroikus fúvósok, nyúlfarknyi blastbeat. A dallamos ének még dallamosabb lett, a középtempó pedig még közepesebb. Megkeresésünkre a Mihaszna Film stábja a last minute jelleg ellenére egyből igent mondott, és már másnap olyan ötletbörzével álltak elő, hogy csak kapkodtuk a fejünket. Vezetőjük, Viktor a magyar hiedelmek nagy ismerője, és ő javasolta a busó megjelenítését. A forgatás négy napig, négy különböző helyszínen zajlott, és hatalmas élmény volt. A mihasznás srácok a profizmusuk mellett szívüket-lelküket beletették a produkcióba, úgyhogy elhatároztuk, hogy a tizennyolc év múlva esedékes következő klipünkön is velük szeretnénk dolgozni.”

 

Hozzászólások 

 
#1 Rcooley 2024-05-25 15:07
Szinte már bosszantó hogy Andrásék egész pályafutásuk alatt 10/10-es produkciót nyújtanak!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.