Shock!

július 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Új életet leheltünk ezekbe a legendás dalokba, és őszinte, de modern frissítést kaptak”

Augusztus 9-én jelenik meg a Century Mediánál a Dark Funeral első minialbumának új változata. A svéd blackerek újravették, illetve újrakeverték és újramaszterelték a lemezt.

0107darkfuneral

Harminc évvel ezelőtt, 1994 májusában jelent meg a Dark Funeral első EP-je. A zenekar nyáron friss kiadásban dobja ismét piacra az anyagot: a régi felvételeket felfrissítették, de egyszersmind újra is vették mind a négy tételt. „1994 januárjában Blackmoonnal – nyugodjon békében – a teljes jövedelmünket és minden megtakarításunkat egy stúdiófelvételbe fektettük, meg persze abba, hogy ezer példányban legyártsuk a bemutatkozó minialbumunkat, amit aztán saját kiadásban jelentettünk meg – idézi fel a hőskorszakot a banda gitárosa és egyetlen eredeti tagja, Lord Ahriman. – Nekem és a zenekarnak is nagyon megtisztelő, hogy megérhettük ezt a jelentős mérföldkövet az epikus harmincéves jubileummal. Három évtizednyi svéd black metal, tele csodás emlékekkel... Elérkezett az idő, hogy visszatekintsünk e harminc évnyi, élményekkel teli, eltéphetetlen kötelékeket teremtő, nagyszabású utazás kezdeteire. Ennek darkfuneral_cmegünneplésére új életet leheltünk ezekbe a legendás dalokba, és őszinte, de modern frissítést kaptak. Reméljük, nektek is tetszenek majd!"

A dallista az alábbi:

01. Open The Gates
02. Shadows Over Transylvania
03. My Dark Desires
04. In The Sign Of The Horns
05. Open The Gates (Re-Recording 2024)
06. Shadows Over Transylvania (Re-Recording 2024)
07. My Dark Desires (Re-Recording 2024)
08. In The Sign Of The Horns (Re-Recording 2024)

Az eredeti anyag újragenerálozásában David Castillo volt a zenekar segítségére. Az új átértelmezésekben természetesen a Dark Funeral mai felállás hallható, tehát Lord Ahriman mellett Heljarmadr énekes, Chaq Mol gitáros, Jalomaah dobos és Adra-Melek basszusgitáros. Az Open The Gates új felvétele már ismert, most a Shadows Over Transylvaniáé is meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.