Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új dalokat válogat Alice Cooper: „Színtiszta, riffes rock’n’roll-lemezen dolgozunk”

0704aliceMég életben lévő eredeti zenésztársaival, Dennis Dunaway basszerrel, Michael Bruce gitárossal és Neal Smith dobossal is írt dalokat új albumához Alice Cooper. Az énekes jövő augusztusban a FEZEN-en is fellép.

Ismét Bob Ezrin producerkedése mellett fordul rá új albumának munkálataira Alice Cooper, aki legutóbb 2011-ben jelentetett meg szólólemezt Welcome 2 My Nightmare címmel – igaz, tavaly a Hollywood Vampires szupergrouppal azért kihozott egy főleg feldolgozásokat rejtő albumot. „Most éppen a demókat rögzítjük”, mondta a The Arizona Republicnak az énekes a következő nekifutásról. „Írunk, felvételeket készítünk. Három olyan dal állt össze az eredeti felállással, amelyet átnézünk, és megvizsgáljuk, mit lehet kihozni belőlük. Ha semmit, hát akkor is megpróbáltuk. A lényeg, hogy írtam dalokat Neallel, Mike-kal és Dennisszel, de ahogy mindig most is a tíz legjobb dal kerül majd fel a végleges lemezre, tekintet nélkül arra, kik a szerzők. Mindig én írom a szöveget, mindig én mondom ki a végső szót a hangszerelésről, Bob pedig elvégzi a produceri munkát.”

A készülő új album nem konceptuális jellegű lesz. „Színtiszta, riffes rock’n’roll-lemezen dolgozunk. Ha valamihez hasonlítanom kellene valamihez, igyekszünk olyannyira közelíteni a Killer és a Love It To Death albumokhoz, amennyire csak lehetséges.”

Alice augusztus 3-án a FEZEN Fesztiválon játszik. Az énekes eddig mindössze kétszer koncertezett Magyarországon: először a megasikeres Trash lemez megasikeres turnéján, 1990. július 22-én, az MTK Stadionban, majd 1997. június 27-én, a Petőfi Csarnok szabadterén játszott, vagyis komplett generációk nem látták őt magyarországi színpadon. További részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.