Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új dal a Machine Headtől: „Egy ideje már nem érzem, hogy kötődni tudnék a metalközösséghez”

0216mhTegnap új single-t hozott ki a Machine Head. Az alább meghallgatható Is There Anybody Out There? bevallottan a zenekar dallamosabb oldalát mutatja és az amerikai rockrádiókat célozza meg, szövege azonban könnyen lehet, hogy vitákat vált majd ki…

Nem teljes egészében, de valamennyire a Phil Anselmo-incidens ihlette a Machine Head új dala, az Is Theer Anybody Out There? szövegét. Magát a számot 2015 végén írta a zenekar, de Robb Flynn elégedetlen volt az első szövegváltozattal, mert nem találta elég dühösnek az énektémákat, így aztán indirekt módon a nagy vihart kavart januári Dimebash-eseményeket is beleszőtte a számba Phil Anselmo karlendítésével meg az azt követő komment- és véleménycunamival. „Egy ideje már nem érzem, hogy kötődni tudnék a metalközösséghez”, mondja Flynn. „Nem értem az irányt, és ez a nóta részben erről szól, miután Phil megint ezt csinálta – hiszen nem az első alkalomról beszélünk, húsz éve ez megy, csak eddig sosem kellett vele egy színpadon állnom. Így aztán elég dühös szövegeket énekeltem a második verzében, mert mindenki úgy gondolta, dühösebben kell szólnia az éneknek. Hát most dühösebben szól…”

A Machine Headben is támadt persze némi vita azt illetően, kell-e még egy utánlövés a balhénak, főleg, hogy a dal egyébként kifejezetten dallamos. „Volt egy nagy megbeszélésünk, ahol azt vitattuk meg, jó-e ez így. Hiszen a Közép-Nyugaton meg Délen sok embert feldühíthetünk vele, és ha játsszák majd a rádiók a dalt, akkor azok csakis a közép-nyugati meg déli rádiók lesznek. Mi meg erre megosztjuk az embereket… De bevállaltuk. Ezek nem súlytalan érvek, hanem igenis létező szempontok: azt kockáztatjuk a szöveg miatt, hogy egyáltalán nem játsszák majd a számot a rádiók. Talán a fogóssága persze felülírja majd ezt, mert kurvára ragadós dal, de lehet, hogy nem. Benne van a pakliban, hogy csak magunkra húzunk vele egy csomó szarságot, de közben semmi nem történik. De hát akkor is azt írtam meg, amit éreztem. Még akár azon az áron is, hogy ezzel elidegenítem magamtól a Machine Head közönségének egy bizonyos rétegét. A zene a szenvedélyről szól, meg arról, hogy hiszed is, amit mondasz: a hallgatónak is el kell hinnie, hogy dühös vagy, boldog vagy, vagy akármilyen vagy – amit az adott dal közvetít.”

Robb ezzel együtt egyébként nem gondolja, hogy nagy törést okozna a táborban a szám szövege. „Nem gondolom, hogy a közép-nyugati és déli emberek többsége white-power baromságokra vágyna, és azt sem, hogy sértené őket, ha kimondom, hogy aki igen, az menjen a picsába. Mert pontosan erről szól az Is There Anybody There? üzenete. Magányosnak érzed magad? Elveszettnek? Netán félsz? Mert én igen. Még kimondani is félek ezt az egészet, mert tudom, hogy háborút kezdeményeztem vele ezekkel az arcokkal. Félve éneklem el. Épp erről szól a refrén is: 'Is anybody else scared? The paranoia drops me to my knees.' De ki kellett mondani ezeket a sorokat, amik a dalban szerepelnek? Naná, bazmeg! Abszolút. Jobban, mint valaha.”

Új Machine Head-lemezről egyelőre egyébként nincs szó, ez a szám csak egy köztes megálló a legutóbbi, 2014-es Bloodstone & Diamonds és majdani folytatása között. A zenekar tavalyi budapesti koncertjéről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
-2 #31 suizidium 2016-06-07 15:26
ez bizony PR. És a legjobb, hogy a legtöbb kommentező erre rájön. Ha minden áron állást kell foglalni persze nem a PC szarságokra szavazok. Ez egy olcsó próbálkozás, hogy köztudatban maradjon ez a fasz. Ekézhetné a kurva egyházat, ha ennyire szenzibilis, abból úgysem elég sosem.
Idézet
 
 
+4 #30 3 éves férfi 2016-06-06 12:28
Nem kedvelem flynnt, de vegigolvasva a kommenteket teljesen megertem. Egy szemetdomb ez az egesz.
Idézet
 
 
-3 #29 Kovi megtört ember 2016-06-06 08:56
Idézet - Zoli:
Ezek az emberek (Anselmo, Robb Flynn) teljesen összesározzák magukat a politizálással. Jó lenne ha a zenészek a zenére koncentrálnának és nem ilyen hülyeségekkel próbálnák felhívni magukra a figyelmet.

A karlendítés az hol politizálás, te fasz?
Idézet
 
 
+3 #28 Zoli 2016-06-06 08:48
Ezek az emberek (Anselmo, Robb Flynn) teljesen összesározzák magukat a politizálással. Jó lenne ha a zenészek a zenére koncentrálnának és nem ilyen hülyeségekkel próbálnák felhívni magukra a figyelmet.
Idézet
 
 
+5 #27 TattooedAngel 2016-06-06 07:47
Igazán válaszolhatna ez a balfasz, hogy mi a hű de nagy különbség közte meg Anselmo közt? Az egyik a véleménye miatt feszítene keresztre valakit, a másik meg a származása miatt. Ha akkora nagy emberbarát liberális lenne, akkor annyit mondana az egészre, hogy nagyon nem értek egyet veled, de elfogadom, hogy ez a te véleményed... Köpönyegforgató utolsó szemétláda...
Idézet
 
 
+5 #26 LiliMiciPanniSári 2016-06-06 07:01
Azért mert valaki eltalált pár kiváló riffet valamikor siheder korában és nem feltétlenül a Machine Head-re gondolok (Vio-lence) attól még nem kell feltétlenül okosabbnak gondolni az átlagnál...sőt
Idézet
 
 
+3 #25 lumnya 2016-06-06 06:58
Pózer csak pofázni tudsz fingod sincs a metal közösségről ,kis balos köpönyegforgató .
Idézet
 
 
+2 #24 Codename333 2016-06-05 22:08
Idézet - Gazdag Illés:
Az MH nagy kedvenc, de Robb hasonszőrű kijelentései annyira kiábrándítóan hatnak néha. Rajongóként az ember rengeteg baromság felett szemet huny, de itt felmerül a kérdés: öregszünk, hülyülünk? Szóval Robb nem kell neked a metál Gene Simons-ának lenned mert van már egy. Köszi

Haverom mondta egyszer.Manapság a 3 legkiakasztóbb ember Gene Simmons,Lars Ulrich,Rob Flynn......ezek mintha összebeszélnéne k...pár napja Ulrich az új metallica lemez miatt borította ki a fél világot,Gene Simmons meg Prince miatt....így Rob sem maradhatott ki :D
Idézet
 
 
+4 #23 Gazdag Illés 2016-06-05 19:28
Az MH nagy kedvenc, de Robb hasonszőrű kijelentései annyira kiábrándítóan hatnak néha. Rajongóként az ember rengeteg baromság felett szemet huny, de itt felmerül a kérdés: öregszünk, hülyülünk? Szóval Robb nem kell neked a metál Gene Simons-ának lenned mert van már egy. Köszi
Idézet
 
 
+8 #22 sanyi 2016-06-05 17:34
Idézet - Mr. Hyde:
...ezt rakd össze arc!


Ezt a szöveget utoljára általánosban hallottam. :D

Bírom egyébként, hogy Rob mindig kényszert érez arra, hogy a magas színvonalú véleményét megossza a világgal. Inkább ülne le Black Sabbathot hallgatni, hogy tanulja hogyan is kell ezt a műfajt igazán jól játszani.
Idézet
 
 
+7 #21 gumo 2016-06-05 14:48
A MH a metál színtér egyik nagy csalódása számomra (is). Eszméletlen kemény kezdés után egyre lejjebb, azóta szinte csak nyavajog, moralizál, panaszkodik. Akkor mi a fasznak csinálja?? Nem ide való ez.
Idézet
 
 
+6 #20 Attila 76 2016-06-05 11:32
Robi, szerintem hagyd ezt a metálkodást ,már nem neked való ez.Menj el valami gyárba melózni 3 műszakba.Szenvedsz mint disznó a jégen.
Idézet
 
 
+23 #19 shmonsta 2016-06-05 01:27
A kommentek alapján úgy tűnik, hogy a "metalközösség" se kötődik túl szorosan Robb Flynnhez :)
Idézet
 
 
+20 #18 BSND 2016-06-05 00:28
Ez a Robb Flynn, mint a modern metal egyik jelentős képviselője tökéletesen megmutatja, miért nem érdemes az ún. modern metallal törődni (tisztelet a kivételnek). A régi metal mai fejjel nézve bizonyos szempontból vicces szövegileg (lásd pl. Metal Heart, de sorolhatnám), viszont még mindig jobb annál a picsogásnál, mint amit egy "húdekemény" ember művel megmondó szöveg címszó alatt, miközben összeszarja magát attól, hogy Anselmo részegen poénból kart lendít.
Idézet
 
 
+11 #17 Intomoshpit 2016-06-04 21:25
Az emberiség 86%-a rasszista, mert nem bírja a fehèr bõrt. Persze mindenki pontosan azt a segget nyalja, amelyiket csak akarja, feltève, hogy megengedik neki. Bruhahahahaha, mindenki elmehet a pc dumával a p......
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.