Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Úgy gondoltam, itt az alkalom, hogy meglepjük a közönséget”

0701martyAugusztus 4-én jelenik meg Marty Friedman új szólóalbuma a Prostheticsnél. A Wall Of Sound című lemezről máris meghallgatható a Miracle című szerzemény.

Paul Fig és Jens Bogren, illetve két dal erejéig a Queen legendás producere, Mack segítségével rögzítette friss szólóalbumát Marty Friedman. A Megadeth egykori gitárosának új albuma Wall Of Sound címmel jelenik meg pont két hónap múlva. Mint Marty egy tavaly őszi interjúban elmondta, az új anyag nagyjából hasonló csapásvonalon mozog, mint a legutóbbi, 2014-es Inferno, ám sokkal intenzívebb: mélyebb, agresszívebb, illetve egyszerre szomorúbb és vidámabb is elődjénél. „Ez már a tizenharmadik albumom lesz a sorban, és szerintem végre rátaláltam a megfelelő módszerre. Sok időt töltök dalírással és demózással, így mire eljutok odáig, hogy a stúdióban élesben nyomom a dalokat, már mindent el tudok játszani. Ezért aztán nagyon könnyű rögtönözni és az eredetileg tervezetteknél jobb végeredménnyel előrukkolni. Ha már van egy jó demód, sokkal egyszerűbb, szórakoztatóbb és fájdalommentesebb bevonulni a stúdióba, és felnyomni a végleges verziókat.”

Az anyag olyan vendégekkel készült el, mint Jinxx (Black Veil Brides), Shiv Mehra (Deafheaven) vagy Jørgen Munkeby (Shining). Érdekesség, hogy Jinxx – legalábbis valószínűleg – nem gitározni fog majd a lemezen. „Nagy rajongója vagyok neki és a zenekarának is", mondta Friedman. „Lejött a 2015-ös Los Angeles-i koncertemre, és elmondta, hogy játszik hegedűn is, amit nem is tudtam, és egyből támadt is egy ötletem. Most pedig úgy gondoltam, itt az alkalom, hogy meglepjük a közönséget, és valami olyasmivel álljunk elő, amire sem az én rajongóim, sem az ő rajongói nem számítanak..."

martyfriedman_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Self Pollution
02. Sorrow And Madness (feat. Jinxx)
03. Streetlight
04. Whiteworm
05. For A Friend
06. Pussy Ghost (feat. Shiv Mehra)
07. The Blackest Rose
08. Something To Fight (feat. Jørgen Munkeby)
09. The Soldier
10. Miracle
11. Last Lament

A lemez Self Pollution című nyitószáma pár hete már ismert, a Whitewormot is hallhattuk már, most pedig meghallgatható a harmadik darab is Miracle címmel. A turnétervekről későbbre ígért bővebb információkat a gitáros.

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 kamikaze 2017-07-12 15:53
Ja, és nem mellékesen 30 éve (!!!) világklasszis szinten gitározik. Mi az, ha nem ez, ami pl. megérne egy Klasszikus(h)o( c)k bemutatást kedves Szerkesztők!
Persze érteni vélem, hogy ez nem generál annyi kattintást, mint a sokadik G n' R beszámoló (ahol természetesen baromi jó mindhárom ismertető), na, de mégis! ;)
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2017-07-12 09:01
Hibátlan.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.