Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Transzba esett, afrikai beütésű Zeppelin Robert Plant új albumán

Lullaby And… The Ceaseless Roar címmel jön ki szeptember 9-én a Warnerhez tartozó Nonesuch kiadónál Robert Plant új lemeze. A Led Zeppelin legendás frontembere saját zenekarával, a The Sensational Space Shiftersszel rakta össze az anyagot.

Utoljára 2010-ben, Band Of Joy címmel jelentetett meg új stúdióalbumot Robert Plant, azt megelőzen pedig Alison Krauss-szal közösen gyártott le egy Raising Sand című, óriási sikerű nagylemezt 2007-ben, amellyel a Grammyt is besöpörték. Az énekes mostani társai Justin Adams gitáros, aki mindenféle egzotikus hangszereken is játszik, John Baggott billentyűs, Billy Fuller basszer, Dave Smith dobos és Liam „Skin” Tyson gitáros/bendzsós, de a felállás Juldeh Camarával teljes, aki szintén különleges hangszerekkel erősíti az összképet. A csapat az utóbbi években rendszeresen turnézott Planttel, így az összhang adott.

„Ez egy roppant ünnepélyes lemez: erőteljes, energikus, van benne afrikai hatás – amolyan transzba esett Zep”, mondja az anyagról az énekes, aki augusztusban ünnepli majd 66. születésnapját. „Nagyon szerencsés vagyok, hogy a The Sensational Space Shiftersszel dolgozhatok, akik a kortárs zene izgalmas területeiről érkeztek. Jó ideje itt vagyok már, és mindig megkérdezem magamtól: van még mondanivalóm? Még mindig vannak a szívemben újabb dalok? De látom a környező világot, és velem is történnek a dolgok: várakozások, csalódások, boldogság, kérdések és erős kapcsolatok vesznek körül. Most pedig már ki is tudom fejezni az érzéseimet a dallamok, az erő és a révület segítségével. Mindez egybeforr a hangok, a színek és a barátság kaleidoszkópjában.”

A Rainbow című új dal máris meghallgatható.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.