Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Total Reflux: hallgasd meg Tanka Balázs és Édes Gergő grindcore-projektjének EP-jét!

0706trcA Shock!-on debütál Tanka Balázs (Turbo, Kaldera) és Édes Gergő (Kaldera, ex-Blind Myself) új projektje, a grindcore-vonalon mozgó Total Reflux első EP-je. A Gastro-Enter-Itis című minialbum alább teljes egészében meghallgatható.

„Nagyon régóta terveztem egy olyan projektet, amiben kipróbálhatom a hörgési képességeimet”, mondja Tanka Balázs. „A többi kolléga állandóan azt mondogatta, hogy csak fejhangon vernyákolva nyomatom a Led Zeppelint, szóval itt volt az ideje belekóstolni ebbe a műfajba is. Édes Gergő ragyogó partnerként kapva kapott az alkalmon, és elárasztott zenei ötletekkel. Azt ugyanakkor nem gondoltam volna, hogy ennyire megterhelő lesz a dolog, mert amilyen gyorsan sikerült felénekelni a dolgot, körülbelül tízszer annyi ideig voltam néma utána.”

A formáció megközelítését tekintve is vérbeli grindcore. „Maga a koncepció és az elnevezés abból jön, hogy a sok évnyi rock’n’roll-tapasztalat különböző hasi panaszokkal jár a különböző szeszes italok elfogyasztása okán. Az ezzel együtt járó kín és fájdalom ihlette a dalok gerincét, a szövegek pedig különböző gyomorpanaszok és alhasi betegségek latin orvosi elnevezéseiből állnak. A nyitódal kicsit kivétel ez alól, hiszen itt a probléma gyökerére is utalunk: itt elhangzik a vinum, azaz bor szó is. A vizualitást is erre hegyeztük ki: a borítón két kecskefejű szerzetes foglal helyet egy béllabirintus előtt, ők minket hivatottak szimbolizálni Gergővel, amint beinvitáljuk a hasi fájdalmak birodalmába a kedves hallgatót. Én pedig szeretném ezt az anyagot Bodóczy Zoltán barátomnak, azaz Undosnak ajánlani, illetve minden olyan sanyarú sorsú rockkatonának, akik ezen áldásos és hosszú úton járnak, illetve jártak, és átérzik, miről is szólnak ezek a dalok.”

A Total Reflux stúdióprojekt, koncertekben egyelőre nem gondolkodnak, de mi azért reménykedünk benne, hogy előbb-utóbb erre is sor kerül majd. Addig azonban be kell érnünk a hangzóanyaggal, illetve azzal a videóinstallációval, amely már készül a felvételekhez.

 

Hozzászólások 

 
+1 #7 BB 2015-07-06 19:39
Idézet - iLane:
Érdekes stílusgyakorlat , de ebben a vicces-undorító-zúzós témában szerintem a Fostartály: Return of the Jani lemeze az etalon... :)

https://www.youtube.com/watch?v=lUVQqbl-lAE

'szt!
Öregek EP!
Idézet
 
 
+4 #6 nihil 2015-07-06 15:25
Ha már magyar grindcore, akkor azt hiszem maradok a torzz-nál. Kár, hogy nem volt hosszú életű...
Idézet
 
 
+6 #5 iLane 2015-07-06 11:05
Érdekes stílusgyakorlat , de ebben a vicces-undorító-zúzós témában szerintem a Fostartály: Return of the Jani lemeze az etalon... :)

https://www.youtube.com/watch?v=lUVQqbl-lAE
Idézet
 
 
+1 #4 Csilla 2015-07-06 10:59
Nagyon aranyos lett!
Idézet
 
 
+1 #3 El Sadistico 2015-07-06 10:43
Ez nem grindcore.
Idézet
 
 
+3 #2 Matney 2015-07-06 10:28
Vajon a következő lemez a nőgyógyászat témáját fogja körbejárni?
Idézet
 
 
+3 #1 P 2015-07-06 10:11
Na jó, ez abszurd. :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.