Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tízszeres platinalemez lett a Nickelback All The Right Reasons albuma

Március elején tízszeres platinalemezzé, azaz gyémánttá minősítette az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége a Nickelback 2005-ös All The Right Reasons albumát. A kiadvány mindössze a második rocklemez a 2000-es években, amely ilyen eredményt ért el.

0202nickelback

Közutálat ide, viták oda, a Nickelback továbbra is megállíthatatlannak tűnik: az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége (RIAA) március 3-án tízszeres platinalemezzé, azaz hivatalosan gyémánttá minősítette Chad Kroegerék 2005-ben kiadott All The Right Reasons albumát. Ez azt jelenti, hogy a lemez eladásai csak az Egyesült Államokban meghaladták a tízmilliós példányszámot – a 2000-es években minderre csupán egyetlen másik rocklemez, a Linkin Park 2000-es Hybrid Theoryja volt képes. Az All The Right Reasons a Nickelback legsikeresebb kiadványaként olyan slágereket tartalmazott, mint a Photograph, az Animals, a Far Away vagy a Rockstar.

A Nickelback jelenleg már a június 9-én megjelenő új lemez, a Feed The Machine előkészületein tevékenykedik, amelyet súlyosabbnak ígérnek a legutóbbi, 2014-es No Fixed Addressnél. A Chris Baseford (Slash, Shinedown) producerrel készült lemez az első lesz a sorban a Nickelback új kiadójánál, a BMG-nél. A tavaly ősszel Magyarországon is ismét fellépett zenekar ezúttal a tengerentúlon kezdi a turnézást június végén, fő nyitóbandájuk a Daughtry lesz, de egyes szakaszokba becsatlakozik a Shaman’s Harvest és a Cheap Trick is. Újabb európai fellépésekről egyelőre nem szól a fáma, de vélhetően előbb-utóbb errefelé is ismét elvetődnek majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.