Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Tizenöt éven át dolgozol valamin, és az egész örökséged semmivé lesz egyetlen pillanat alatt”

0526lpElőször szólaltak meg a Lostprophets volt hangszeresei Ian Watkins decemberi ítélete óta. Mike Lewis és Lee Gaze gitárosok a Sunday Timesnak leszögezték: elborzasztja őket mindaz, amit a pedofil bűncselekmények miatt évtizedekre lesittelt énekes tett, és soha többé nem akarnak vele sem beszélni, sem találkozni.

Mike Lewis és Lee Gaze először szólalt meg nyilvánosan az ügyben – Lewis azóta ismerte az énekest, hogy ötévesek voltak. „Hosszú, nehéz órákat töltöttem azzal, hogy az ügyön gondolkodtam, és soha nem akarok vele beszélni többé", mondta. „Szörnyen érzem magam az édesanyja és a családja miatt, hiszen örök életükben stigmát viselnek majd. De nem akarom megkérdezni a dolgokról Iant. Soha. Már abba is belefáradtam, amikor megpróbáltam végigolvasni az ítéletet, nem is voltam képes eljutni a végéig. Egészen hihetetlennek tartom, hogy képes volt minderre. Képes volt rá persze, mert megtette, de egyszerűen nem értem."

Lee Gaze szintén nem kíván többé szóba állni volt kollégájával. „Nem hiszem, hogy megkapnám a válaszokat, amiket meg akarnék kapni. És azt sem, mit jelentene most számomra az, ha tudnám ezeket a feleleteket", mondja a gitáros, aki szerint Watkins az eljárás első szakaszában megpróbálta meggyőzni zenésztársait arról, hogy ártatlan, és valaki úgy akar bosszút állni rajta, hogy pedofilvádakat terjeszt róla. Gaze eleinte aggódott is, hogy mi történhet a rácsok mögött az általa gyávaként jellemzett énekessel – ám ahogy haladt előre a tárgyalás, és fény derült Watkins tetteire, ez az érzés elmúlt. „Aggódtam, hogy mi vár rá odabent, ahol ő lesz a csávó a rockzenekarból, ráadásul ilyen vádakkal. Aztán elértem egy pontot, és onnantól fogva már csakis igazi, őszinte haragot éreztem iránta."

A Lostprophets volt hangszeresei, így a két gitáros, Stuart Richardson basszer, Jamie Oliver billentyűs és Luke Johnson dobos jelenleg Geoff Ricklyvel, a Thursday frontemberével dolgoznak egy új zenekaron. Ez természetesen nem Lostprophets néven fut majd, sőt, Lewis szavai alapján arra sem mernénk fogadásokat kötni, hogy akár egyetlen Lostprophets szerzemény is bekerülne a majdani élő repertoárjukba. „Tizenöt éven át dolgozol valamin, és az egész örökséged semmivé lesz egyetlen pillanat alatt", mondta a gitáros a Lostprophetsről. „Minden, amit tettél, minden, amit elértél, valami olyasmivé válik, amire onnantól kezdve nagyon nehezen lehetsz csak büszke."

 

Hozzászólások 

 
+10 #1 zombee 2014-05-26 13:12
Engem mondjuk -ha szeretném a zenéjüket- már csak miattuk sem érdekelne, ha Lostprophets számokat is játszanak néha. Ők is részesei, ahogy ez a féreg is, őket nem bélyegzem meg emiatt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.