Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tizenöt év után dobost cserélt a Hammerfall

1009hfMég csak nemrég jelent meg a Hammerfall új lemeze, a kritikák és a tábor által egyaránt roppant kedvezően fogadott (r)Evolution, ám a svéd heavy metalosok máris sokkoló hírrel szolgáltak a rajongóknak: másfél évtized után távozott a bandából Anders Johansson dobos, és egy időre Fredrik Larsson basszer is szabadságra vonul.

„Anders Johansson úgy döntött, távozik a zenekarból, miután tizenöt éven át dobolt nálunk", áll a Hammerfall közleményében. „Egyre gyakrabban előforduló zenei nézetkülönbségeink, valamint a zeneiparban eltöltött csaknem négy évtizedes karrierje után úgy döntött, ennyi elég volt neki."

A társainál egy jó tízessel idősebb, 1962-es születésű Johansson a 2000-es Renegade album felvételei előtt érkezett a zenekarba, és ekkor már természetesen igen komoly múlttal rendelkezett: klasszikus lemezek egész sorát ütötte fel a Silver Mountainben, illetve Yngwie Malmsteen oldalán, és rengeteg albumon dolgozott session-muzsikusként is. Utódlása kényes kérdés, de a Hammerfall máris megtalálta a megfelelő utódot David Wallin (a képen) személyében, akit a Painből lehet ismerni. A következő turnéciklusban biztosan ő ül majd a banda dobcucca mögött, de azt még nem lehet tudni, hogy utána véglegesítik-e a státuszát.

Egy másik, átmeneti változás szintén bekövetkezett a felállásban: mivel Fredrik Larsson basszernél decemberben érkezik a második utód, márciusig nem tart társaival. Az addig esedékes bulikon a Hammerfall eredeti szólógitárosa, Stefan Elmgren ugrik majd be basszusozni a bandába.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
-2 #1 lajoska 2014-10-09 18:58
ki fog pukkani ez a csapat is. innen látszik, hogy elfogyott a nagy lendület és ötlet. ha annak idején friss vért hoztak a metal zenei életbe, akkor inkább váltasanak műfajt, hátha bejön valami más is :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.