Shock!

március 02.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tizenöt év után dobost cserélt a Hammerfall

1009hfMég csak nemrég jelent meg a Hammerfall új lemeze, a kritikák és a tábor által egyaránt roppant kedvezően fogadott (r)Evolution, ám a svéd heavy metalosok máris sokkoló hírrel szolgáltak a rajongóknak: másfél évtized után távozott a bandából Anders Johansson dobos, és egy időre Fredrik Larsson basszer is szabadságra vonul.

„Anders Johansson úgy döntött, távozik a zenekarból, miután tizenöt éven át dobolt nálunk", áll a Hammerfall közleményében. „Egyre gyakrabban előforduló zenei nézetkülönbségeink, valamint a zeneiparban eltöltött csaknem négy évtizedes karrierje után úgy döntött, ennyi elég volt neki."

A társainál egy jó tízessel idősebb, 1962-es születésű Johansson a 2000-es Renegade album felvételei előtt érkezett a zenekarba, és ekkor már természetesen igen komoly múlttal rendelkezett: klasszikus lemezek egész sorát ütötte fel a Silver Mountainben, illetve Yngwie Malmsteen oldalán, és rengeteg albumon dolgozott session-muzsikusként is. Utódlása kényes kérdés, de a Hammerfall máris megtalálta a megfelelő utódot David Wallin (a képen) személyében, akit a Painből lehet ismerni. A következő turnéciklusban biztosan ő ül majd a banda dobcucca mögött, de azt még nem lehet tudni, hogy utána véglegesítik-e a státuszát.

Egy másik, átmeneti változás szintén bekövetkezett a felállásban: mivel Fredrik Larsson basszernél decemberben érkezik a második utód, márciusig nem tart társaival. Az addig esedékes bulikon a Hammerfall eredeti szólógitárosa, Stefan Elmgren ugrik majd be basszusozni a bandába.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
-2 #1 lajoska 2014-10-09 17:58
ki fog pukkani ez a csapat is. innen látszik, hogy elfogyott a nagy lendület és ötlet. ha annak idején friss vért hoztak a metal zenei életbe, akkor inkább váltasanak műfajt, hátha bejön valami más is :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.