Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tizennégy év óta először állt színpadon a Refused

Február 29-én előre be nem jelentett koncertet adott a svédországi Umeå városában az újjáalakult Refused, akiknek tizennégy éve ez volt az első fellépésük. A csapat a nyáron több fesztiválon, például a Novarockon is fellép majd.

A svéd Refused az 1998-as The Shape Of Punk To Come lemezzel alapvető hatást gyakorolt a 21. század súlyos zenéire, és mivel az anyag megjelenésével párhuzamosan beszüntették tevékenységüket, sikerült igazi legendává is válniuk. Az idei újjáalakulás annyiban nem volt előzmény nélküli, hogy a lemezt tavaly ismét kiadta az Epitaph, de az események katalizátora mégis az volt, hogy Kristofer Steen basszusgitáros végre diplomát szerzett opera tanszakon, és hosszabb kihagyás után ismét gitározni kezdett. Ez beindította David Sandström dobos fantáziáját is, így a banda hamarosan ismét a próbateremben találta magát teljes felállásban, azaz Jon Brännström gitárossal és Dennis Lyxzén énekessel. Ekkor kereste meg őket az egyik legrangosabb amerikai alter- és művészeti fesztivál, a Coachella, ahol áprilisban játszanak majd.

Habár eleinte csak erről az egy fellépésről volt szó, gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy a Refused sem volt képes nemet mondani az ajánlatokra, így most már egy egész alapos fesztiválozás képe kezd náluk kirajzolódni, ott lesznek például az angol Sonisphere-en vagy a barcelonai Primavera Soundon is. Magyarországhoz legközelebb a nickelsdorfi Novarockon lehet őket elkapni június 8-10. között. A tegnapi, mindenféle előzetes hírverés nélküli svéd buli minden bizonnyal a bemelegítést szolgálta.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.