Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tizenkilenc év után új dalokat jelentetett meg a Stabbing Westward

Új minialbummal tért vissza a Stabbing Westward. A pár éve újjáalakult csapat 2001-ben jelentetett meg utoljára friss zenéket.

0106stww

Tizenkilenc év óta először új számokat mutatott be az amerikai Stabbing Westward. A zenekar Dead & Gone címmel jelentette meg új EP-jét január 3-án, rajta három új dallal, a címadóval, a Colddal és a Crawllal, illetve ezek közül kettő remixével. A Dead & Gone videója meg is tekinthető.

A formáció a ’90-es években a tengerentúlon igen népszerűnek számított indusztriális és alternatív ízekkel teli, súlyos rockmuzsikájával, 1996-os Wither Blister Burn & Peel, illetve 1998-as Darkest Days nagylemezeik bearanyozódtak az Egyesült Államokban. Tevékenységüket 2002-ben, egy évvel negyedik és egyben utolsó, a csapat nevét viselő album megjelenése után szüntették be, majd 2016-ban tértek vissza a színre. Azóta azonban csak egy-két korábbról megmaradt darabot, illetve régi szerzemények új változatait mutatták be. A jelenlegi felállásban Christopher Hall énekes/gitáros és Walter Flakus billentyűs képviselik a klasszikus leosztást, társaik Carlton Bost basszer és Bobby Amaro dobos, illetve az EP-n még Mark Eliopulos gitáros is játszott, ő azonban az év végén távozott.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.