Shock!

július 11.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tizenhét év után tér vissza az egyik legnagyobb doom istenség

A francia Season Of Misthez szerződött a doom legenda Saint Vitus, akik nemrég teljes egészében befejezték új nagylemezük felvételeit. Ez lesz a banda első albuma az 1995-ös Die Healing óta, és a jelenlegi tervek szerint 2012 elején kerülhet a boltokba.

A Down, a Crowbar vagy a Cathedral munkásságára is alapvető hatást gyakorló Los Angeles-i amerikai doom banda jelenlegi felállásában Dave Chandler gitáros, Scott „Wino” Weinrich énekes, Mark Adams basszusgitáros és Henry Vasquez dobos muzsikálnak. Vasquez a banda ősdobosa, Armando Acosta tavalyi halála előtt nem sokkal kapta meg stabilan a dobosi posztot. Az egyelőre cím nélküli anyag az első Saint Vitus album a '95 májusában kiadott Die Healing óta, és egyben az első az 1990-es V után, ahol ismét Winóé a mikrofon.

„Óriási érzés volt elkészíteni ezt a lemezt”, mondja Chandler. „Roppant inspirálónak találtuk olyan körülmények között dolgozni, amelyek révén csakis az új anyagra kellett koncentrálnunk. Az új dobosunkkal, Henry Vasquezzel és a Season Of Mist kiadóval társulva ez a lemez új lehetőséget jelent számunkra, hogy mindenkinek megmutassuk: akad még a tarsolyunkban elég zene, amit az emberek arcába dörgölhetünk!”

A Blessed Night című új téma koncertfelvétele alább megtekinthető, Winóval készült tavalyi interjúnkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.