Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Thrash/speed projekten dolgozik a Creed és az Alter Bridge agytrösztje

Eddig sem volt titok, hogy a Creed / Alter Bridge gitárosa és fő dalszerzője, Mark Tremonti elsősorban a súlyosabb rockvonalat favorizálja, az azonban még ennek fényében is meglepő lehet, hogy Mark hamarosan egy speed/thrash metal albummal is jelentkezik. A projekt végleges nevét még nem lehet tudni, de Tremonti társai viszonylag ismeretlen muzsikusok.

Mark Tremonti egy San Antonio-i tévének nyilatkozott terveiről. „Három hónap szabadidőm volt az Alter Bridge-dzsel, amíg Myles Kennedy Slash-sel turnézott, szóval úgy gondoltam, ez pont megfelelő alkalom arra, hogy összerakjak némi új zenét", mondta a gitáros. „Eric Friedmannal, illetve Garrett Whitlockkal közösen dolgoztam elsősorban olyan ötletek befejezésén, amik soha nem kerültek napvilágra, mivel az Alter Bridge és a Creed lemezein nem használtuk fel őket. Rengeteg speed metalos, thrashes riff akad ezek között, amik mind felkerülnek majd az albumra, szóval mindenképpen súlyosabb hangzású anyagra kell számítani."

A formáció egyelőre Tremonti Project munkanéven fut, de ennél azért remélhetőleg kitalálnak majd valami fantáziadúsabbat is... A megjelenés lehetséges időpontja még ismeretlen, az azonban biztosnak tűnik, hogy az Alter Bridge idén nyáron koncertezni fog. A kiválóan sikerült tavalyi ABIII album turnéi egészen 2012 elejéig tartanak, amikor is a hangszeresek a Creed dolgaira kezdenek majd koncentrálni, Myles Kennedy énekes pedig folytatja a munkát Slash második szólóalbumán. A Creed visszatérő albuma, a 2009 végén kiadott Full Circle az eladásokat tekintve nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (nagyjából 400 ezer példányban kelt el Amerikában megjelenése óta, miközben elődje, a 2001-es Weathered már az első héten ennek több mint kétszeresét produkálta), a turné azonban igen sikeresnek bizonyult.

Mi a magunk részéről szeretjük Tremontit, úgyhogy kíváncsian várjuk, mire jut.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.