Shock!

október 06.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Wake címmel jön az új Voivod, élőben máris meghallgatható a nyitószám

The Wake címmel jelenik meg ősszel a kanadai Voivod új nagylemeze. Élő verzióban már meg is hallgatható egy dal az albumról, és a turnén a csapat ismét eljut Magyarországra is.

0711voivod

Fennállásának harmincötödik évfordulóját ünnepli idén a Voivod, akik szeptember 21-én adják ki új nagylemezüket a Century Mediánál. A The Wake öt évvel követi a sorban a legutóbbi teljes sorlemezt, a Target Earth-öt, és – a csapat hagyományaihoz passzoló módon – ismét koncepciózus jelleget ölt.

„Maga a zene pedig a Post Society vonalát követi”, mondta még tavaly a lemezről Away egy interjúban. „Az eddig megszületett dalok többsége nagyon hosszú és progresszív. Akarunk írni ezek mellé pár rövidebbet is, hogy egyensúlyban legyünk, de eddig nagyon összetett, progresszív thrash metal született némi punkos ízzel, ahogy megszokott. Továbbra is voivodos a zene: egy újabb Voivod ez, de a szellemiség változatlan. Szerintem vannak benne elemek minden korszakunkból, a megszólalás meg leginkább a Dimension Hatröss-érát idézi, de akkor is friss a dolog. Rocky és Chewy egyaránt a maga módján közelíti meg a dalszerzést: nagyon feszesen, sebészi pontossággal nyomják, amitől én is másképp játszom. A thrash-gyökereink mindig benne lesznek a zenében, de azért ugyanígy szeretünk belemászni a progrockba és a pszichedelikus dolgokba is. Ha egy szóval kellene jellemeznem az új dalokat, azt mondanám: eklektikusak.”

voivod_cA dallista így fest:

01. Obsolete Beings
02. The End Of Dormancy
03. Orb Confusion
04. Iconspiracy
05. Spherical Perspective
06. Event Horizon
07. Always Moving
08. Sonic Mycelium

Az első hivatalos single előreláthatólag július 20-án debütál, de az Obsolete Beings egy élő változata alább máris meghallgatható. A Voivod szeptember 15-én Budapesten, a Dürer Kertben is bemutatja az anyagot a Maggot Heart társaságában,

részletek a koncertről itt.

 

Hozzászólások 

 
#1 ddrum77 2018-07-11 16:02
na ilyen hangok szűrődnek ki Pesten a fizetős próbatermekből...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.