Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Unforgiven II: újabb feldolgozás az Apocalyptica második Metallica-lemezéről

Június 7-én jelenik meg az Apocalyptica új lemeze, amelyen ismét Metallica-számokat dolgoznak fel a finn csellómetálosok. Ezek közül már kettő is meghallgatható – az egyikben Robert Trujillóval –, és ősszel Budapesten is fellép a csapat.

0222apocalyptica

Ősszel nagyszabású turnéra indul az Apocalyptica, bemutatva legendás első albumuk, az 1996-os Apocalyptica Plays Metallica folytatását. A kettes számmal jelzett friss lemez, a június 7-én megjelenő Plays Metallica Vol. II folytatja az utat, amin a Sibelius Akadémia négy fiatal csellósa elindult 1996-ban: ekkor találták ki, hogy saját hangszerükön adják elő a Metallica dalait. Számtalan koncerttel később a Mikko Sirén dobostól megvált, jelenleg ismét hármasként működő formáció most visszakanyarodik a kezdetekhez, bezárva az akkor megkezdett kört. „Hihetetlen, hogy a Metallica még ennyi év után is olyan erőteljesen képes megszólítani az embereket – mondja Eicca Toppinen. – Igazán varázslatos élmény, hogy a színpadon is meg tudjuk osztani a rajongásunkat a Metallica iránt. Ezúttal a látványosság is új szintet ér majd el, alig várjuk, hogy útra keljünk és remek időt töltsünk el a rajongókkal!”

apocalyptica_cA Joe Barresi producerrel rögzített anyagra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Ride The Lightning
02. St. Anger
03. The Unforgiven II
04. Blackened
05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
06. The Four Horsemen (ft. Robert Trujillo)
07. Holier Than Thou
08. To Live Is To Die
09. One
10. One (Instrumental)

A Robert Trujillóval megerősített The Four Horsemen után most a The Unforgiven II is meghallgatható az albumról. A kéthónapos, csaknem ötven állomásos turné november 25-én érkezik Budapestre, ahol a Barba Negra Red Stage-en játszik majd a csapat. A nagyközönség számára a jegyértékesítés február 23-án, 10 órakor indul. A zenekar saját weboldalán kiegészítő VIP jegyeket is kínál majd. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.