Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Negative One: megérkezett a Slipknot első dala az őszi új albumról

0802slPénteken este a Facebookon már mi is hírül adtuk, hogy honlapján közzétette első új dalát a Slipknot. A The Negative One című szerzemény a banda ősszel megjelenő ötödik nagylemezén kap majd helyet, és jövő héten már egy klip is debütál hozzá.

Egyelőre gyakorlatilag semmit sem tudni a The Negative One című új Slipknot-szerzeményről azt leszámítva, hogy az iowai csapat ősszel, a Roadrunnernél megjelenő új nagylemezén kap majd helyet: homály fedi, ki dobol a dalban (lehet, hogy a korábban a bandával többször is hírbe hozott Jay Weinberg, de az is, hogy nem), és az is ismeretlen, miért pont erre esett a választásuk első single-ként. A felvezető téma ugyanis már biztosan ez lesz, kedden debütál hozzá a hivatalos videó is. A hivatalos honlapon egyszer minden korlát nélkül meg lehet hallgatni a dalt, a többszöri ismétlésekhez azonban már regisztrálni kell.

A Slipknot a zenekari honlapon az elmúlt napok folyamán már közzétett pár képrészletet és logóelemet, emellett pedig a már korábban bejelentett novemberi tokiói Knotfestet egy megaméretű, többnapos kaliforniai metal-orgia is megelőzi majd október 24-26. között San Bernardinóban. Az OzzFestek legfényesebb napjait idéző rendezvényen két este a Slipknot játszik headlinerként, de rajtuk kívül olyan nevek vonulnak majd fel a programban, mint a Five Finger Death Punch, a Volbeat, az Anthrax, a Hellyeah, a Danzig, a Testament, az Atreyu, az In This Moment, a Suicide Silence, a Killswitch Engage, a Miss May I, az Of Mice & Men és még sokan mások. Erre a rendezvényre már gyakorlatilag biztosnak tűnik, hogy kijön a nagyon régóta várt új album.

A zenekar korábban az Iowa és a Vol. 3: (The Subliminal Verses) keverékeként jellemezte az új lemez irányvonalát.

A Slipknot idén nyáron tizenöt éves első lemezéről itt olvashatsz.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #25 Trollmagnet 2014-08-04 21:55
"Érdekes, hogy a perkák mennyivel előrébb vannak, és mennyivel több, mint amit eddig megszokhattunk."
igen ez sokadik hallgatásra feltűnt nekem is...
tudjátok legutóbb hol voltak ennyire előre a perkák Slipknotnál?
Hát a Slipknot c. lemezen :)
Igazából benne van ebben a számban egy kis Slipknot, egy kis Iowa, sőt egy kis vol3. is. Hálistennek az all hope is gone-ról nem merítettek hangzásvilág szempontjából. Mondjuk Corey "új" hangja számomra most furcsábbnak tűnik mint a dobok. Viszont tény, hogy szövegvilág szempontjából csúnyán előkerül itt sok minden az eddigi munkásságát tekintve... egyébként néhol kimondottan The Nameless utánaérzése van ennek a számnak
Felvetettétek, hogy lehet, hogy direkt a legsúlyosabb számot rakták ki elpször és maga az album "lágyabb" lesz. Hát remélem, hogy nincs igazatok, bár az AHIG-en is volt 4-5 zúzós szám, a többi mind Stone Sour 2.0
nagyon remélem, hogy itt nem így lesz. Akárhogy is, én már nem tudom rajongók közé számítani (ki is nőttem kicsit a "maggot" fanatizmusból) de azért várom a lemezt, kissé nyitottabb füllel, mint ahogy eddig, én bizakodom, hallva ezt a számot. Ja és igen nem lesz már Iowa 2.0 túl vannak már a fénykorszakukon réges-régen, az élő teljesítményre is kíváncsi vagyok
Idézet
 
 
+2 #24 Abracadabra 2014-08-04 20:24
Személy szerint nem vártam el, hogy mindenkinek tetszeni fog a szám. De szerintem nem lett igénytelen és ötlettelen. Sőt, az intro maga is eszméletlen jó. Majd meglátjuk, hogy milyen lesz az egész album. Holnap kedden pedig a szám videója fog debütálni.
Idézet
 
 
-15 #23 ADIZS 2014-08-04 19:22
De szépen le lett mínuszolva mindenki :D Megy ez mint az ágybavizelés.
Idézet
 
 
-6 #22 Sanctus 2014-08-03 19:32
Idézet - Macsai88:
Haverom téged nem értelek és rosszul ítélsz meg mindent!

1. nem fogják ugyanazt a sablont ellőni
2. a te ízlés világod egész biztos Crapcore/Dream Theater felfogású ha a riffek nem fogtak meg.
3. Igen Corey énekstílusa felismerhető benne, de ettől ő Corey Taylor :)

Nekem személy szerint bejön a szám a dob az első lemezre hajazz vissza nálam a gitárok viszont a 3. 4. lemezt idézik bennem ami szintúgy gyilok.
Már nagyon várom a lemezt és nem izgat hogy ki lesz a dobok mögött aha rendesen odavág a doboknak :D!


Vegyük szép sorjában... :)

1) nem vagyok a haverod, a rokonod, az ismerősöd sem.

2) rosszul ítélek meg valamit amit hallottam, de te, aki még csak nem is ismersz, crapcore és DT rajongónak állítasz be, (pedig utóbbit kifejezetten rühellem), amikor szerintem semmi ilyen jellegű kijelentést nem tettem. Remélem érted, hogy ez hol sántít.

3) nem is akarom, hogy paneleket vegyenek elő, az első 3 album, amit szeretek tőlük, pont ezek elkerüléséről szólt. Itt meg egy rakat gyenge riffet hallok, még mindig.
Idézet
 
 
-6 #21 Macsai88 2014-08-03 19:16
Idézet - Sanctus:
Copy-paste:

"Unalmas riff, tuka-tuka dobok a dal 80%ban (ehhez mondjuk tényleg nem kell Jordison), erőtlen hangzás - ennyi tűnt fel elsőre. Ez nem Vol3 szint, pláne nem IoWa, a debütöt meg említeni sem érdemes. Corey ritmizálása akár védjegyszerűnek is mondható, de szinte minden soráról beugrott egy korábbi Slip vagy Sour szám szövege. Főleg a "The reckoning... the sickening", ugye."

Tegnap óta nem sikerült meggondolnom magam. Ebből a számból semmi nem jön át, anno az első lemezt hallgatva pörögni tudtam volna órákig, a másodiktól ölni, a harmadiktól keserűen mizantróppá válni... ettől meg aludni tudok egyelőre. Nagyon remélem, hogy szokás szerint nem reprezentálja az albumot.


Haverom téged nem értelek és rosszul ítélsz meg mindent!

1. nem fogják ugyanazt a sablont ellőni
2. a te ízlés világod egész biztos Crapcore/Dream Theater felfogású ha a riffek nem fogtak meg.
3. Igen Corey énekstílusa felismerhető benne, de ettől ő Corey Taylor :)

Nekem személy szerint bejön a szám a dob az első lemezre hajazz vissza nálam a gitárok viszont a 3. 4. lemezt idézik bennem ami szintúgy gyilok.
Már nagyon várom a lemezt és nem izgat hogy ki lesz a dobok mögött aha rendesen odavág a doboknak :D!
Idézet
 
 
#20 Szőlő 2014-08-03 17:13
Jó ez. Húz, mint egy traktor. Nincs itt gond, semmi.
Idézet
 
 
#19 bpeter 2014-08-03 13:53
Jó kis nóta ez. Érdekes, hogy a perkák mennyivel előrébb vannak, és mennyivel több, mint amit eddig megszokhattunk.
Idézet
 
 
-4 #18 józsi 2014-08-03 01:00
Az előző albumhoz képest istencsászár az új szám.
Idézet
 
 
-2 #17 ADIZS 2014-08-02 22:22
Teljesen korrekt szám, atom jó zúzás az egész ÉS MINDENKI FIKÁZZA ITT! Miért?! Pont ezt vártuk el tőlük, nem? Hogy ne nyálasodjanak el. Mondjuk attól még lehet, hogy direkt a legkeményebb dalt mutatták be elsőnek direkt, az album meg langyi lesz, de szerintem ez a szint teljesen korrekt amit ez a dal hoz. Nem fognak még egy Iowát írni, de szerintem nem is lehet ez elvárás.

Na akkor most magáról a számról: tetszik rohadtul az intro az elején, az ének viszont szokatlanul magas(nak tűnik nekem). Nem volt ennek a csávónak mélyebb a hangja? Rohadt jó pogózások lesznek erre a számra koncerteken :D A dobbal sincs semmi baj, nem tudom mi ez a modoroskodás, hogy "tuti nem Joey dobol rajta". Már korábban mondtam és most is mondom, hogy az emberek 99%-a nem ismerné fel soha még a dobgépet sem ha nem kötnék az orrukra.
Idézet
 
 
-6 #16 Codename333 2014-08-02 22:03
én egyszerűen nem fogom megérteni hogy mi ez a negatív hozzáállás......lehet Corey Taylor nagy szájkaratés de tényleg ennyrie divat utálni ezt a zenekart????!!!!! hihetetlen.....ne értsen félre senki....én elfogadom ha valakinek nem tetszik....Mert ez így működik.Valakinek tetzsik egy zenekar zenéje van akinek nem......de hogy akárhányzsor Slipknot-ról van szó és megy a fikázás......eddig az volt a gond mért nincs már új szám....hol van már ?? stb így úgy...ment a sírás...msot megjött egy sztem korrekt jó szám és megy a fikázás ugyanúgy :D......lehet minuszolni meg beszólogatni de sztem szánalmas ez a hozzáállás amit sokan produkálnak.....És akkor mi lesz ha mondjuk az év metal lemezei közé kerül???Mert előfordulhat.Elég nagy szünet volt és elég sok változás ahhoz hogy valami nagyszerűt produkáljanak.Az előző két lemez is mestermű volt.Már látom előre hogy elő fog bújni az összes pózer......hirtelen majd mindneki Slipknotos lesz megint......jah és nem kötöszködni akarok kinek nem inge nem veszi magára.De kissé már idegesítő ez a sok fikázás
Idézet
 
 
+3 #15 nekem8 2014-08-02 20:50
Idézet - neal and jack and me:
rettenetesen szar

Meghallgatás előtt azt gondoltam, hogy ugyan már, biztos hatalmas szám lett, mert az utóbbi években ez tűnt kézenfekvőnek. Nem csak a hangzás a gond, hanem a dal ötlettelensége is. A kétlábdobos részek elég jók, de amúgy ugyan olyan gyenge mint a legutóbbi 2 lemezük. A gitárok sokkal acélosabban szólhatnának, a dobok nem demó szintjén szólhatnának, stb
Sajnos erre kár volt várni...
Idézet
 
 
#14 goremeister 2014-08-02 15:59
Nem lett annyira kellemetlen hallgatni való.. adtam neki esélyt és többször is végig pörgött. Könyörtelenül döngöl a perka... szépen megdobja erővel a dalt. Uccsó 30 mp szétviszi a fejet rendesen. Agyon technikázott dobtéma ehhez fölösleges lett volna. A riffek is tetszenek, bár szólhatnának a gitárok vastagabban is amekkora paraszt témákat hoznak.. Első 2 lemez (ami még számomra értékelhető volt tőlük) után ezt odamerném tenni.
Idézet
 
 
+1 #13 Terro tarol 2014-08-02 15:26
Meggyőző cucc. Az biztos ,hogy maximum Slipknot amit hallottam, ebben végre nincs Stone sour utánérzet.
De azért mégis van némi hiányérzetem, mert azért volt némi dallam korábban, pl Wait and bleed- The nameless-My plague és hasonlók, remélem itt is azért kreáltak bele fogós refréneket, esetleg mondatismétlős kántálásokat mint a kiadott első két lemezen.
Jó ez a szám,talán az album legkeményebbjén ek szánták, azért ezt tolták be.... de olyan 2 perc hallgatás után kissé elcsépeltté válik. De írom, nem rossz.
A lemez az egyik legvárósabb számomra jelenleg.
Idézet
 
 
+4 #12 Dead again 2014-08-02 14:47
Hát, nem rossz . . . meglátjuk milyen lesz a teljes lemez. Egy dal alapján már nem vágom magam a falhoz, hogy " Dwááá, milyen lemez lesz! ".
Idézet
 
 
+6 #11 Aaaarrrggghhh.... 2014-08-02 13:40
Idézet - kiezte:
Idézet - neal and jack and me:
rettenetesen szar

Te tipikusan olyan kibaszott véglény vagy,aki bármit lefikázott volna,ha jó ha rossz.Halj meg.

Te tipikusan az olyan lény vagy, akit el kellene tiltani az interneten kommentálástól. Elhiszem, hogy létezik az elvakult rajongás, amikor személyes sértésnek fogod fel, ha akármi rosszat mondanak az általad szeretett zenekarról, de azért más véleményét így lereagálni nem szép.
Egyébként nekem sem tetszik a szám, bár lehet, hogy az lehet a baj, hogy alapból nem vagyok kifejezett Slipknot rajongó. Viszont a szám címe egy remek IT Crowd epizódot juttatott eszembe, ez pozitív volt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.