Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Taylor Hawkins búcsúkiadványa lett a Foo Fighters pénteken megjelent EP-je

0216studio666Megjelent és meghallgatható a Foo Fighters új, Dream Widow inkognító mögött készített minialbuma. Az EP ugyanakkor tragikus apropót kapott Taylor Hawkins dobos váratlan halálával.

Február 25-én debütált Amerikában a Foo Fightershez köthető Studio 666 című film. A BJ McDonnell (Hatchet III, Slayer: The Repentless Killogy) által rendezett, 1 óra 48 perces alkotás sztorijának középpontjában egy új lemez felvétele áll, amelynek során a kreatív válságba került Dave Grohlt gonosz szellemek szállják meg. A zenekar a film felvezető kampányának jegyében, március 25-én egy teljes EP-t is kihozott Dream Widow néven, rajta metálos megközelítésű szerzeményekkel. „Amikor elkezdtünk dolgozni a forgatókönyvön, támadt egy ötletünk egy epikus metálopuszról, amely a befejezése után elszabadít egy démont – mondta Grohl a lapnak. – Azt mondtam: ó, bazmeg, de hát millió riffem van ehhez! Így aztán felvettem egy 13-14 perces, hosszú instrumentális darabot egyedül, ami nagyon metálos, és ettől a Dream Widow nevű kitalált csapattól származik. Utána pedig kibővítettem az ötletet egy teljes Dream Widow-lemezre: ez itt a zenekar elveszett albuma, amit azelőtt rögzítettek, hogy meggyilkolták őket.”

Az EP alább teljes egészében meghallgatható, a megjelenésnek azonban most senki sem örülhet felhőtlenül, hiszen Taylor Hawkins dobost magyar idő szerint szombatra virradóra holtan találták a kolumbiai Bogotában. A zenész mindössze 50 éves volt. A Dream Widow minialbuma tehát extra ajándék helyett, tragikus módon most már Taylor búcsúkiadványaként szolgál.

 

Hozzászólások 

 
#1 Zsolti 2022-03-26 10:03
Úgy néz ki, hogy Grohl mellett csak Rami Jaffee játszik a lemezen a FF-ből: https://q1043.iheart.com/content/2022-03-25-listen-to-dave-grohls-thrash-metal-ep-dream-widow/

Nagyon lesokkolt Taylor halála, óriási tehetség volt és egy nagyon jó ember. :(((
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.