Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tavasszal végre tényleg kijön az új Gojira

1230gojiraBefejezte az új lemez keverési munkálatait a francia Gojira, így az egyelőre még mindig cím nélküli album már akár tavasszal megjelenhet a Roadrunnernél. A zenekar a korábbi interjúkban következetesen rövid, dinamikus anyagot, dalközpontú megközelítést ígért.

New Yorkban, Joe Duplantier saját Silver Cord stúdiójában, hangmérnökük, Johann Meyer segítségével készítette el új albumát a Gojira, akik a napokban készre is keverték az anyagot, így most már tényleg csak az utolsó munkafázisok vannak hátra náluk. A lemez tavasszal jön ki a Roadrunner gondozásában, csaknem négy évvel a hatalmas kritikai- és közönségsikereket hozó L' Enfant Sauvage után. A banda ugyanakkor garantáltan nem ugyanazt játssza majd ezen az albumon, mint legutóbb: még riffcentrikusabb, még dalközpontúbb megközelítést ígértek a korábbinál.

„Rövid, dinamikus lemezben gondolkodunk”, mondta még tavaly, a RockSverigének adott interjújában Joe. „De rengeteg anyagunk gyűlt össze, szóval akár három albumot is kihozhatnánk. Viszont hiszünk az egyszerűségben, és ha lemezt csinálunk, azt old school módon tesszük. Lehet, hogy a mai időkhöz az passzolna, ha időről időre megjelentetnénk egy-egy önálló dalt, és úgy gondolom, a zenekarok többsége így is dolgozik majd a jövőben: egy hét stúdió a turné végén, egy dal kijön, a rajongók lelkesek, aztán szépen vissza a turnéra… Az albumformátum haldoklik. De mi a régi iskola tanítványai vagyunk. Továbbra is azt szeretnénk, ha az albumok alkotnánk a karrierünk nagy, fontos fejezeteit. Olyan ez, mintha a személyes Bibliánkat írnánk: roppant intenzív folyamat.”

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 James Smith 2016-02-22 02:05
Minden bizonnyal nem lesz gyenge album. Ahogy eddig sem voltak gyenge Gojira albumok. :)
Idézet
 
 
+8 #1 Sárvári Gábor 2016-02-21 17:30
Jelenjen meg azonnal! Most!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.