Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tate: „A Queen Of The Reich-ot egyszerűen nem ismerik az emberek”

A Queensryche és Geoff Tate szakításának egyik fő oka – az emberi és anyagi nézeteltérések mellett – az volt, hogy a frontember mereven ellenezte a zenekar korai dalainak élő eljátszását a turnékon. Egy friss interjúban Geoff kérdésre válaszolva elmagyarázta, miért nem hajlandó már elénekelni a koncerteken a Queen Of The Reich-ot.

„Valójában nem is olyan népszerű a dal", magyarázta Tate a Rock Show Critique-nek. „Igazából vicces ez az egész: egy csomóan nem is ismerik, másokat meg egyáltalán nem érdekel. Korai nóta, a karrierünk elején írtuk, ami érződik is. Viccesen reagálnak rá, ha előkerül: üres tekintettel merednek előre. Kicsit olyan ez a tekintet, mint amit akkor kapsz, ha egy korábban senki által nem hallott dalt vezetsz elő. Az emberek egyszerűen nem ismerik. Nyilván adott néhány fanatikus, aki talán képben van vagy szereti a nótát, és tudja, miről van szó, de az emberek többsége nem ilyen. Éppen ezért nem is igazán élvezem énekelni a dalt, de ennek az is oka, hogy szövegileg nagyon éretlen. Az első nótánk volt harmincakárhány évvel ezelőtt, amihez ma már egyáltalán nem tudok kapcsolódni. Szerintem azokat a dalokat a legjobb előadni élőben, amikben az előadó maga is hisz. Ha nem hiszel egy dalban, baromi nehéz mögé odaállni, és hihetően megvalósítani. Egyszerűen nem tudok ma már kapcsolódni ahhoz az egész barlangok-és-sárkányok szövegvilághoz, mert annyira rajzfilmszerű és fiatalkori."

Tate hozzátette: mindez persze nem jelenti azt, hogy rossznak tartaná a régebbi Queensryche témákat. „Próbálom nem használni a jobb és rosszabb kifejezéseket, ha zenéről esik szó, mert nem hiszek abban, hogy létezik rossz vagy jó zene. Ez nem sportverseny, hanem művészet és önkifejezés, és dalszerzőként értelemszerűen fejlődsz az évek során."

A Todd La Torre vezette Queensryche Geoff-fel ellentétben nem érzi cikinek a Queen Of The Reich dalt, és az első ízelítők szerint zeneileg is a klasszikus vonalat tekintik irányadónak a maguk számára a jövő év elejére várható albumon.

A művészi önkifejezés nagymesterének pár hete már megjelent új lemezéről, a Kings And Thievesről természetesen hamarosan mi is írunk.

 

Hozzászólások 

 
+6 #1 theli 2012-11-21 19:58
Nem lehet, hogy az a baj Geoff, hogy már nem tudod kiénekelni ?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.