Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tankcsapda: kendőzetlen igazság és jubileumi arénaturné

A Tankcsapda idén harminc éves. Sidi érkezésével új korszak kezdődött a zenekar életében. Ezt a korszakot dolgozza fel a Liliput Hollywood című könyv, amely teljesen új szemszögből mutatja meg a csapatot.

0613tcs

Sérelmek, élmények, üzlet, marketing, a zenélés szép és csúnya dolgai, sztorizás, három zenész együttélése útközben, öltözőben, színpadon, a magánéletben – ilyen mély perspektívából még nem született az elmúlt harminc évben Tankcsapda-kötet, amit ezúttal is Bakó Csaba jegyez. A könyv érdekessége, a társszerzőként bemutatkozó Kertész Tímea pszichológiai tanácsadó által készített feltáró beszélgetések, ahol nem kíméli a tagokat, bőven akadnak kényes témák a magánéleten kívül, a szakmával és az egymás közötti viszonyokkal kapcsolatban is.

A 616 oldalas kötet túlmutat a Tankcsapda-jelenségen: kortünet – a Tankcsapda szemüvegén keresztül – a zeneiparról, ahol a szereplők posztokban, social média algoritmusokban kezdtek el élni és gondolkodni. A siker könnyen jön, és azonnal megy, ha nem, akkor is hamar a múltba vész, mert kell az újabb adrenalinlöket. Ilyen körülmények között kellett a Tankcsapdának is sok év rutinját újra gondolni és a régi beidegződéseket eldobni azért, hogy talpon maradjon. Éppen ezért volt nehéz helyzetben a szerző, hogy a súlyos témák mellett maradjon felület a könnyed, szórakoztató soroknak is, a végén pedig, a kendőzetlen, zavartalan gondolatok ellenére kiderüljön, hogy egymásról is lehet őszinte véleményt alkotni úgy, hogy utána nem hullik darabokra sértődötten a zenekar. A kizárólag a MOL-kutaton kapható könyvben őszintén szó van a múltról, a három zenész megnyílt, sok éves falakat és tabukat döntögetett.

A zenekarhoz kapcsolódó hír, hogy két év után ismét látványos, „körszínpados" produkcióval áll színpadra a Tankcsapda. A 2017-ben a Papp László Budapest Sportarénában, valamint a debreceni Főnix Csarnokban tartott koncertek sikere után a jubileumi évben hat nagyváros arénájában látható majd a csapat megnövelt küzdőtérrel és minden oldalról egyformán látható-hallható kiállással. Mivel a korábbi körszínpados buliknál már kiderült, hogy technikailag nagyon nehéz mindezt megvalósítani, ráadásulvalamennyi város más és más technikai felkészültséget és jóval több háttérmunkát igényel, a hat helyszín építése már napokkal korábban elkezdődik, és több mint százötven ember munkáját igényli. A logisztikai előkészítés, tervezés egy évvel korábban kezdődött.

Turnéállomások:

November 16. Győr, Audi Aréna
November 22. Veszprém, Veszprém Aréna
November 29. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
December 7. Szombathely, Arena Savaria
December 14. Szeged, Városi Sportcsarnok
December 28. Debrecen, Főnix Csarnok

 

Hozzászólások 

 
#1 747 2019-06-14 18:58
Ha már a zenélés nem megy, legalább látvány legyen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.