Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Tagadhatatlan a fejlődés bármihez képest, amit azelőtt csináltunk”

0902steelwingbLegutóbb négy éve jelentetett meg új lemezt a svéd heavy metalos Steelwing. A Zone Of Alienation folytatása november 20-án érkezik Reset, Reboot, Redeem címmel, és egy dalt máris meg lehet róla hallgatni.

„A slágeresebb Zone Of Alienation után úgy éreztük, kihívásokat szeretnénk magunk elé állítani, és valami sötétebbet, ambíciózusabbat szerettünk volna letenni az asztalra”, mondja az új Steelwingről az énekes Riley. „Így aztán a biztos recept követése helyett több mint három éven át dolgoztunk keményen azon, hogy újradefiniáljuk a hangzásunkat, és tényleg tökéletesre csiszoljuk az új anyagot. Hatások széles sorát építettük be a zenébe a death metaltól kezdve a technikás thrashen át a punkig és a hardcore-ig, miközben korábban nem igazán engedtük meg magunknak, hogy túl messzire merészkedjünk a klasszikus heavy metal-mátrixtól.”

A Reset, Reboot, Redeem producere a Dismember volt dobosa, Fred Estby volt, a lemez címadója pedig máris meghallgatható. „Ez a dal mindent összefoglal, amiről ez az album szól”, mondja Riley. „A rajongóink egyből beazonosíthatják a jellegzetes steelwinges sebességet és energiát, de egyszersmind ott vannak a nótában a sötétebb hangulatok, a technikás részek és a változatos hatások – tagadhatatlan a fejlődés bármihez képest, amit azelőtt csináltunk.”

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.