Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szevasz öcsém: itt az első új Tankcsapda-dal

Kovács Patrícia színésznő, Janklovics Péter humorista és az Alma együttes frontembere, Buda Gábor is szerepel a Tankcsapda Szevasz öcsém című klipjében. A dal az első felvezető szám az októberben érkező Liliput Hollywood lemezhez.

0904tcs2

Októberben új lemezzel jelentkezik a Tankcsapda, akik most közzétették a Liliput Hollywood album első videóját. A várakozásokkal ellentétben ezúttal egészen más oldalát mutatta meg a zenekar, a klip szereposztása is különlegesre sikerült, a banda tagjai mellett Kovács Patrícia színésznő, Janklovics Péter humorista és az Alma együttesből ismert Buda Gábor mellett több gyerek is szerepel a kisfilmben, többek között Fejes Tamás és Sidlovics Gábor gyermekei is feltűnnek a filmkockákon. A klipben valamennyi szereplő izgalmas helyzetbe került, egytől-egyig teljesen más karaktert kellett hozniuk azzal szemben, mint ahogyan a néző már korábban megismerte őket. „Mindenkivel nagyon jó volt a közös munka, bár a sok gyerekkel történő forgatás nem volt egyszerű",jegyezte meg Gál András rendező. „Megtiszteltetés volt számunkra, hogy a főszereplők ezt így bevállalták és megbíztak bennünk, hogy az általuk játszott karakterek miatt nem kerülnek kellemetlen helyzetbe. Kétségtelen, hogy kibillentettük őket a komfortzónájukból, de derekasan helytálltak.

0904tcs1

A főszerepet három olyan művész alkotja, akiktől azért a rockzenei közeg távol áll. „Nagyon nagy szeretettel fogadtam a felkérést", emlékezett vissza Buda Gábor, az Alma együttes alapítója. „Amikor meg kiderült, hogy mi lenne a szerepem, akkor már kevésbé, bevallom kicsit megijedtem. Aztán elengedtem, részben rábeszéltek, meg azért belegondolva nagyon nagy megtiszteltetés egy Tankcsapda klipben szerepet kapni." „Borzasztóan örültem a felkérésnek, és amikor Fejes felvázolta nagyjából, hogy mi lenne a klip, akkor három perc után mondtam, hogy gyerünk, csináljuk.", mesélte Janklovics Péter humorista. „Amikor Patrícia meg Gabi bevállalta ezt, ahogy odateszik magukat, azt mondtam, hogy semmi esetre sem akarok kimaradni. Örültem, hogy végre nem én ülök egy filmben a szopórolleren, hanem Patrícia, így nagyon élveztem a forgatást." „Bennem is volt egy kicsi hezitálás, hogy nem követek e el saját magammal szemben egy karaktergyilkosságot, -mondta Kovács Patrícia színésznő. „De aztán arra gondoltam, hogy ez egy színészi feladat, amit meg kell tudnom csinálni és ez csak színesítheti azt, hogy ilyenre is képes vagyok, meg pont az ellenkezőjére is. És aztán nyilván én nagyon szeretem és nagyon tisztelem a Tankcsapdát, irgalmatlanul menő ez a 30 év amit letoltak, úgyhogy ez a két dolog meggyőzött arról, hogy én ezt bevállaljam."

0904tcs3A Tankcsapda új lemezének első dala biztos, hogy meglepi a rajongókat, ezáltal borítékolható, hogy bőven lesz miről beszélni, vitázni majd a közösségi média felületeken. „Mostanában mindig a keményebb oldalunkat mutattuk a médiában, éppen ezért az volt a koncepciónk, hogy egy vidám, jó hangulatú videóklip legyen", így Fejes Tamás. „Mindenki érezze jól magát, nem kell nagyon gondolkodni, nem kell mindig nagy dolgokra gondolni. Mély tartalmat nem akartunk ebbe a sztoriba beletenni, most a Tankcsapda bulizós oldalát akartuk megmutatni." „A jó hangulat is megjelenik az albumon, de nem ez lesz a gerince", árulta le Sidlovics Gábor. „Ez egy nagyon eklektikus lemez lesz, súlyos tételekkel, kimondottan elgondolkodtató nyomasztó szövegekkel és laza punkos témákkal is." „Szerintem egy nagyon komoly lemezt csináltunk", tette hozzá Tamás.

Az októberben érkező Liliput Hollywood érdekessége, hogy vertikális borítója lesz, kétféle képet ad, és attól függően, milyen szögből nézi az ember. A digitális és CD formátumok mellett pendrive formájában is kiadja a zenekar az anyagot, amely egyszerre fog megjelenni a hazai MOL kutakon és Szlovákiában a Slovnaft töltőállomásokon.

A Tankcsapda hivatalos születésnapi koncertjére október 5-én kerül sor a hollywoodi Whisky A-Go-Go klubban, amelyet a tervek szerint élőben követhetnek majd nyomon itthon is a zenekar rajongói.

Werkfotók: Bertli Zoli

 

Hozzászólások 

 
#26 Sírbuckalakó Troll 2019-09-08 15:04
Akkor legyünk elemzős f---ok: a zúzós rész Ace Of Spades visszafele (a pólóval együtt biztos utalásnak szánták), a beszólogatós szövegről ágyúval verébre lövöldözés meg legyek után kapkodó sas jutott eszembe, a biztos úr/piszkosul rímpárt Vogáéknál hallottam először. 3/10, a Méreg és az Ember tervez kedvéért.
Idézet
 
 
#25 Draveczki-Ury Ádám 2019-09-06 04:04
Idézet - imi:
LL Lénárd Laci vagy Lukács Laci?

Természetesen egyikük sem, csak valaki viccesnek gondolta, hogy ezt a látszatot kelti.
Idézet
 
 
#24 Xanadu 2019-09-05 20:28
Bezzeg a 2 darab Atlantean Kodex-hírnél nincs ekkora kommentáradat. :D

(Az is igaz, hogy a Lovrek-interjú hozzászólás-cunamiját nehéz lesz überelni mennyiségben.)
Idézet
 
 
#23 19EmpEroR75 2019-09-05 18:56
sohamaar: ha a kottaolvasás alapvető kritérium lenne a zenészeknél, elég jelentősen megritkulna a mezőny.
Idézet
 
 
#22 sohamaar 2019-09-05 17:33
"Sok fasz meg elemez, hogy milyen a lemez"

Jól megmondtad, Lacikám. Apropó, sikerült berendezni az ingyen próbatermet? Állítólag elég nagy és nyugodt hely, gyakorolhatsz olyan dolgokat, amik nem igazán mennek még: dalszövegírás, kottaolvasás, basszusgitározá s legalább középszinten, szerénység. Drukkolok neked!
Idézet
 
 
#21 Venomádi 2019-09-05 17:30
Most a sok elemezgető fasznak tuti elment a kedve attól, hogy bármi rosszat szóljanak. Pedig mintha nem szólhatnának. Szerintem teljes joggal.
Idézet
 
 
#20 bogar 2019-09-05 16:49
Egyetértek azzal, hogy Sidin csúszik meg a történet.

Cseresznye sem volt egy virtuóz, de volt egy markáns stílusa és a sound-ja is rendben volt,
Idézet
 
 
#19 imi 2019-09-05 16:45
LL Lénárd Laci vagy Lukács Laci?
Idézet
 
 
#18 Santoro 2019-09-05 16:15
Idézet - LL:
"Sok fasz meg elemez, hogy milyen a lemez" :D
Ugye tudjátok, hogy ez NEKTEK szól, kedves komment-huszárok? :D
Ha csak ez a sor lenne benne, már akkor zseni lenne a szöveg.
Amúgy meg a Fiúk ölébe lányok sem váltotta meg jobban a világot sem szövegileg sem zeneileg, mégis örök kedvenc.


Te nem írsz véletlen egy kritikát róla, de tudod csak jót meg szépet, még a végén fasz leszel :), ha ez a sor zseni, akkor azért nincs nalad magasan a léc.
Idézet
 
 
#17 Marci 2019-09-05 12:41
Idézet - LL:
"Sok fasz meg elemez, hogy milyen a lemez" :D
Ugye tudjátok, hogy ez NEKTEK szól, kedves komment-huszárok? :D
Ha csak ez a sor lenne benne, már akkor zseni lenne a szöveg.
Amúgy meg a Fiúk ölébe lányok sem váltotta meg jobban a világot sem szövegileg sem zeneileg, mégis örök kedvenc.

Úgy érted csináljunk jobbat? XDXD
Idézet
 
 
#16 LL 2019-09-05 12:28
"Sok fasz meg elemez, hogy milyen a lemez" :D
Ugye tudjátok, hogy ez NEKTEK szól, kedves komment-huszárok? :D
Ha csak ez a sor lenne benne, már akkor zseni lenne a szöveg.
Amúgy meg a Fiúk ölébe lányok sem váltotta meg jobban a világot sem szövegileg sem zeneileg, mégis örök kedvenc.
Idézet
 
 
#15 Charlie Firpo 2019-09-05 12:26
Csak óvatosan a kritikával "irigy" rokkertársaim, mert a dobos úr felvesz egy pólót, oszt' lesz ne mulass!
Idézet
 
 
#14 bjorn 2019-09-05 10:34
ez nagyon rossz. baromi "cheesy" az egesz
Idézet
 
 
#13 Richter László 2019-09-05 08:48
degázazegészszö vegestülklippes tülmuszikástúl
Idézet
 
 
#12 Equinox 2019-09-04 20:10
Inkább a költségvetése volt nagy ennek a klipnek, mint a hozzáadott kreativitás. Nem rossz, de a régi 'csapdának sokkal érdekesebb szövegei voltak. Van pár jó szófordulat, bár azok is inkább ilyen kínrím kategóriásak. Meglátjuk, milyen lesz a lemez, ez alapján szar biztos nem lesz, de ugyanakkor szintén a klipnóta alapján a kiemelkedőig is még van azért, 1-2 lépcső minimum.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.