Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Szerintem a hajmetal béna volt, a nu metal viszont eltért tőle”

0212cocMájusban új lemezzel tér vissza a színre a Coal Chamber. Dez Fafara énekes szerint a klíma kifejezetten kedvezőnek tűnik most számukra, mivel az egyenhangzású zenekarok tengerében a közönség is valami másra vágyik.

„Szerintem a hajmetal béna volt, a nu metal viszont eltért tőle”, mondta Dez a The Chainshaw Symphony című rádióműsorban, amikor arról faggatták, vajon a nu metal is olyan szitokszónak számít-e manapság, mint a hajmetal. „És ez a legszebb a nu metalban: hogy tényleg másmilyen volt, egy rakás különböző hatásból táplálkozott. Nézz végig a világ leghatalmasabb bandáin: Slipknot, Deftones, System Of A Down… Létezik egy generáció, méghozzá nemcsak 15-17 évesekkel, hanem 20-30-asokkal, akik éppen azért hallgatják a régi lemezeket, és azért kíváncsiak az új Coal Chamberre is, mert tisztában vannak vele, hogy tőlünk valami mást kapnak majd. Ez volt a legszebb abban a korszakban és abban a zenében: hogy rengeteg hatás tükröződött vissza benne. A Coal Chamberben is ott volt a metal a Bauhaus-féle gót dolgokkal, aztán ott volt a Korn a raphatásaival…”

Fafara szerint jó esély mutatkozik rá, hogy a közönség ismét felfedezi magának az ezredforduló idején mindent elborító nu metal-bandákat. „A meet-and-greeteken és a koncerteken is látom, hogy nagyon sokan valami másra vágynak. Rengeteg zenét hallok a friss lemezektől a demókig, és a mai súlyos zenei színtéren egyszerűen minden szörnyen egyforma. Ami roppant szomorú. És az úgynevezett nu metal-bandáknál vagy a Coal Chambernél valami mást kapsz ehhez képest. Márpedig a zene valami ilyesmiről szól, nem? Különlegesnek, az általánostól eltérőnek kell lennie. A nu metalt eleve azért nevezték így, mert tényleg rohadtul új volt. Amikor felbukkantunk Hollywoodban, a hajmetal-zenekarok addigra totálisan megölték a helyi színteret: a Roxy, a Whisky és a többi klub kongott az ürességtől, senkire nem járt senki. Aztán létrejött ez az új színtér, amit egy idő után elkezdtek nu metalnak hívni, mert kurva súlyos volt. A mai napig úgy gondolom, hogy ez egy fasza elnevezés volt. Tényleg valami olyat csináltunk egy örökkévalóság óta létező színtéren, amit előtte még senki: pokolian súlyos volt a zene, de tényleg újszerűen hatott ezekkel az új hatásokkal.”

A május 19-én érkező Rivalsra az alábbi dalok kerülnek fel:

0212ccc01. I.O.U. Nothing
02. Bad Blood Between Us
03. Light in the Shadows
04. Suffer in Silence
05. The Bridges You Burn
06. Orion
07. Another Nail in the Coffin
08. Rivals
09. Wait
10. Dumpster Dive
11. Over My Head
12. Fade Away (Karma Never Forgets)
13. Empty Handed
14. Worst Enemy

A Coal Chamber máris turnézik az album kapcsán.

 

Hozzászólások 

 
+2 #11 Tulus 2015-04-21 19:08
Persze, Pataki "dáridó" "ufókkal sexelő" Attus, meg a Lágzi Lájcsi a kedvencem. Ja, és Zámbó Árpy :-D
Idézet
 
 
+3 #10 sanyi 2015-04-21 13:57
Idézet - Tulus:
Szerintem a hajmetál, meg a numetál is béna volt. Pont.
Meg a grunge legtöbb zenekara is. (A Soundgarden, és a Drain jó zenekarok voltak.)


De azért a mulatós zenét szereted, nem? :D
Idézet
 
 
+1 #9 cápaidomár 2015-04-21 13:37
Persze, a grunge időkben is volt egy közkedvelt öltözködési stílus, a korszak sikercsapatai azért nem erre utaztak feltétlenül; szerintem inkább az egyéb cégek próbáltak így szeletet kanyarítani a tortából. Ha trend van, akkor sokan odanyüzsögnek azért. Szerintem egyetlen grunge csapat sem paktált le divat, és ruházati cégekkel (lásd: ADIDAS, Pony).
És a metált persze, hogy nem Cobain, és társai mészárolták le, ez csak a korszak sértődöttjeinek a dumája. Metál mindig lesz.
Idézet
 
 
#8 neal and jack and me 2015-04-21 07:56
"a nu metálos riffelés is egy önkifejezési forma"
Idézet
 
 
+6 #7 Jézus 2015-04-20 21:04
Kurva unalmas ez a "grunge megölte az igazi metalt" szöveg, amit folyamatosan nyomat mindenki. Aki képes volt megmozgatni a metálosokat az MTV és klipek megjelenése előtt, az utána is képes volt,. Hogy a 90-es években már nem a thrash és heavy volt a legdivatosabb, vagy épp a hajmetál, az egy dolog, lásd, első kettő még mindig éli fénykorát hála a rajongótábornak és az őszinte zenének.
Idézet
 
 
+10 #6 nausea 2015-04-20 20:23
Alien Ant Farm, P.O.D., Powerman 2000, Crazy Town, Hed PE, Spineshank... Ezekhez képest még a Nelson meg a Cinderella is felüdülés volt!!!
Idézet
 
 
+10 #5 TattooedAngel 2015-04-20 19:25
Sose voltam nagy hajmetal fanatikus, de jókat lehet bulizni azokra a zenékre. Na erre a szarra még azt se lehet...
Idézet
 
 
-5 #4 Tulus 2015-04-20 14:55
Szerintem a hajmetál, meg a numetál is béna volt. Pont.
Meg a grunge legtöbb zenekara is. (A Soundgarden, és a Drain jó zenekarok voltak.)
Idézet
 
 
+8 #3 NitRo 2015-04-20 13:44
A grungenak is megvolt a maga egyenruhája, emlékezzünk a kockás ing, farmer, bakancs kombinációra. A nu metalt is általában a deszkás cuccokal szokták összekötni, persze mindig vannak kivételek, akik rájátszanak a külsőre is, mint a cikkben megszólaltatott zenekar.
Idézet
 
 
+6 #2 cápaidomár 2015-04-20 13:22
Idézet - bogar:
Na bazdmeg! Most kell megtudnom, hogy nem a grunge nyírta ki a hajmetalt, hanem Fafara és szabadcsapata. Gondolom az volt a módszer, hogy felvásárolták előlük az összes szemceruzát! :-)


:-D ez jó volt!
Azért van igazság abban amit mond nem? Mondjuk mindkét stílus sokat utazott a külsőségekre, a grunge meg szerencsére (szerintem) hanyagolta ezt. Az egy kurva jó dolog volt. Igazi önkifejezés. És ez azért a nu, meg haj metalból gyakran kimaradt. Én mondjuk csípem a Coal Chambert, de az tény, hogy nem éppen a legkifejezőbb zene.
Idézet
 
 
+23 #1 bogar 2015-04-20 13:01
Na bazdmeg! Most kell megtudnom, hogy nem a grunge nyírta ki a hajmetalt, hanem Fafara és szabadcsapata. Gondolom az volt a módszer, hogy felvásárolták előlük az összes szemceruzát! :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.