Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szakít az agyonpolírozott lemezekkel az Aerosmith

Nyers, őszinte rock'n'roll lemezt készít az Aerosmith, de a stúdiómunkálatok és az októbertől év végéig telített koncertnaptár miatt az album már biztosan nem kerül a boltokba idén. A jelenleg betervezett megjelenési dátum 2012 tavaszára esik majd.

„Az új album 2012 májusa körül jelenhet meg", írta Jack Douglas producer friss üzenetében. „Tudom, hogy ez sok idő, de mivel októberben, novemberben és decemberben Dél-Amerikában és Japánban turnéznak, csak január közepén tudunk visszatérni a stúdióba... Azoknak, akik állandóan ezt kérdezgetik: a lemez nyers, veszélyes, kemény rockzenét rejt majd, és nem kevés lesz benne a korai Aerosmith szellemességéből is."

Minden idők egyik leghatalmasabb rockzenekara július óta dolgozik az albumon Joe Perry gitáros bostoni házistúdiójában, a The Boneyardban. Ez lesz az Aerosmith tizennegyedik stúdiólemeze, a 2001-es Just Push Play óta az első anyaguk, amely új dalokat tartalmaz.

Jack Douglas a banda történelmének fontos szereplője volt a '70-es években, Steven Tylerék legnagyobb hatású korai albumai, a Get Your Wings, a Toys In The Attic, a Rocks és a Draw The Line mind vele készültek. Saját dalokon Douglas utoljára az 1982-es Rock In A Hard Place-en dolgozott együtt a bandával, de ekkoriban Perry és a másik gitáros, Brad Whitford éppen máshol kereste a boldogulást, így az anyag a mai napig egyik legvitatottabb munkájuknak számít. Az Aerosmith a 2004-es blues feldolgozáslemezen, a Honkin' On Bobón már újra közösen melózott Douglasszel, és most úgy döntöttek, ismét rá van szükségük. „Nincs a földön olyan ember, aki Jacknél többet tudna ennek a zenekarnak a lelkéről és a kreatív részéről", vélekedett korábban Tom Hamilton basszusgitáros. „Amikor annak idején együtt dolgoztunk, végigröhögtük a munkálatokat, folyamatosan remekül szórakoztunk, de közben mindig többet hoztunk ki magunkból, mint amiről elhittük, hogy képesek vagyunk rá."

Steven Tyler és Joe Perry idén márciusban békültek ki némi csúnya összezördülést követően – immáron sokadszor a banda négy évtizedes története során. Tyler és a zenekar másik három tagja január végén Joe nélkül látott neki az új album munkálatainak Marti Frederiksen dalszerző/producer felügyelete alatt. „Csupán egy nyolc napos dalszerzési szakaszról volt szó, aminek a jelentőségét aránytalanul felnagyították", magyarázta akkor Perry, de korábban éppen ő szolgáltatta a kilépéséről szóló pletykák alapját azzal, hogy élesen bírálta Tyler zsűris elfoglaltságát az X-Faktor amerikai megfelelője, az American Idol aktuális évadában.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 mrataxi 2011-09-01 10:15
vicces az "őszinte" szót olvasni a mostani aerosmith-szel kapcsolatban :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.