Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Symphony X: Without You címmel itt van még egy új szám

A már ismert Nevermore után Without You címmel újabb rsiss dalt mutatott be a Symphony X. A New Jersey-i progresszív metalosok rég várt friss anyaga július 24-én érkezik a Nuclear Blast gondozásában, Underworld címmel.

0519syx

„Ez az új lemez a dalokról szól, mert ezúttal tényleg mindegyiket úgy raktuk össze, hogy önmagában állva is a lehető legerősebb legyen", mondja az új Symphony X-lemezről Michael Romeo gitáros. „Zeneileg az Underworldön is akadnak olyan elemek, amelyek hasonlítanak a banda korábbi albumaira, de ennek a lemeznek is egyértelműen megvan a maga egyénisége. Minden egyes hozzáadott elem az adott dal érdekeit szolgálta, így az album nagyon gördülékenyen halad előre, és elejétől végéig teljes élményt ad a hallgatása. Minden dal lényegretörő és kidolgozott: nagyon odafigyeltünk a fogósságra, a riffekre, az énekhangokra, és így az egész lemez fenntartja a hallgató érdeklődését, és közben az energiaszint sem csökken. Amikor arra van szükség, kibaszott súlyos és agresszív a zene, máskor pedig szárnyaló, érzelemgazdag. Szerintem pont megfelelő az egyensúly. Benne kellett lennie mindennek, ami alapesetben jellemző egy Symphony X-lemezre, csak kicsit fokoztuk ezt az egészet, és még alaposabban kidolgoztuk a részleteket. A zeneiparban mindenki arról beszél, hogy a teljes albumok sora lejárt, én azonban épp a teljes albumok hírnevét akartam megvédeni, és olyanná tenni az Underworldöt, hogy tényleg megérje komplett nagylemezként hallgatni. Benne van az is, amit a legjobban szeretek a különálló nótákban, de ettől még igazi album-élményt nyújt."

0519syxcAz Underworld ennek megfelelően nem konceptuális lemez, de egy laza szálon azért kötődnek egymáshoz a dalok, és ezt a szálat most Dante Isteni színjátéka ihlette, elsősorban természetesen ebből is a Pokol.

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Overture
02. Nevermore
03. Underworld
04. Without You
05. Kiss Of Fire
06. Charon
07. Hell And Back
08. In My Darkest Hour
09. Run With The Devil
10. Swansong
11. Legend

A Symphony X ősszel az Overkill-lel közösen turnézik Észak-Amerikában, az európai menetrend még csak formálódik. Reménykedjünk... A zenekar legutóbbi albuma Iconoclast címmel jelent meg 2011-ben. A Without You és Nevermore című dalok alább máris lecsekkolhatók.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.