Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Symphony X: végleges az Iconoclast borítója és dallistája

Közzétette új lemezének borítóját és dallistáját a Symphony X. Az Iconoclast című album június 17-én kerül a boltokba Európában, majd egy héttel később az Egyesült Államokban, egyaránt a Nuclear Blast gondozásában. A külcsínért ezúttal is Warren Flanagan felelt, akivel a banda már a legutóbbi anyagon is együtt dolgozott.

„Legutóbb nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki Warrennel", mondta a borító kapcsán Michael Romeo gitáros. „Mikor borítóötletekről beszélgetünk, gyakran ott kötünk ki, hogy filmcímekkel dobálózunk példa gyanánt. Az Iconoclast esetében a zene és a szövegvilág egyaránt egyfajta sötétebb, mechanikus-technológiai vonalon mozog, így a Mátrix vagy a Terminator egyes jelenetei merültek fel az egyeztetések során. Utána küldtünk neki pár olyan dalcímet, mint a Dehumanized, a Bastards Of The Machine vagy az Electric Messiah, és onnantól kezdve nála volt a labda. Óriási képzelőerővel és remek stílussal rendelkezik, és totálisan elkapta azt, amit ki akartunk fejezni a zenével."

A sima verzió az alábbi dalokat rejti majd:

01. Iconoclast
02. The End Of Innocence
03. Dehumanized
04. Bastards Of The Machine
05. Heretic
06. Children Of A Faceless God
07. Electric Messiah
08. Prometheus (I Am Alive)
09. When All Is Lost

A dupla speciális kiadás számlistája az alábbi:

Egyes lemez:

01. Iconoclast
02. The End Of Innocence
03. Dehumanized
04. Bastards Of The Machine
05. Heretic
06. Children Of A Faceless God
07. When All Is Lost

Kettes lemez:

01. Electric Messiah
02. Prometheus (I Am Alive)
03. Light Up The Night
04. The Lords Of Chaos
05. Reign In Madness

Russell Allen énekes szerint az Iconoclast sok tekintetben a banda legutóbbi, 2007-es Paradise Lost albumára emlékeztet majd, más szempontból viszont nagyon is eltér attól. „A gitárhangzás egy kicsit más. Alapvetően elég intenzív a lemez, talán a legintenzívebb, amit valaha is csináltunk, tele van óriási riffekkel, méghozzá több tonnányival. A zene súlyos, de az ének nagyon dallamos, erősek a verzék, a refrének, ugyanakkor agresszív stílusban énekelek, mert a téma ismét nagyon sötét. Néhol kipróbáltam ritmikusabb megoldásokat és olyan eltérő dolgokat is, amik abba az irányba mutatnak, amerre szerintünk a zene halad manapság. Szóval az egész lemez baromi erőteljes. És természetesen megint van egy nótánk, ami olyan, mint valami minieposz. Ez talán a legkönnyedebb dal az egész anyagon, a hangulata a Paradise Lost albumot idézi. Akár balladának is hívhatod, ha úgy tetszik..."

Allen azt is elárulta, hogy az Iconoclast szövegileg leginkább sci-fi vonalon mozog majd. „Az alapötlet szerint a gépek átveszik a hatalmat, és az a technológia, amit az ember szabadított rá a társadalmára, a végzetünkké válik", fogalmazott Russell, de azt azért hozzátette, hogy nem lineáris sztorira kell számítani, ez inkább csak amolyan központi gondolat, ami áthatja az egész lemezt.

A zenekar március 14-ei budapesti koncertjéről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-03-25 18:22
Nagyon várom. Az év legnagyobb dobásainak egyike az Arch/Matheos, meg az Ark és Psychotic Waltz visszatérések mellett
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.