Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Súlyos szívműtéten esett át King Diamond

Tripla bypass műtéten esett át a napokban King Diamond, miután november 29-én az orvosok megállapították, hogy az énekesnek több szívrohama is volt. A jelenleg 54 éves énekest az ág is húzza, hiszen egyébként is súlyos gerincproblémákkal küzdött az utóbbi években. Ilyen állapotban természetesen szóba sem kerülhet, hogy a közeljövőben a zenére összpontosítson.

A műtét tényéről King felesége, a magyar származású Lókay Lívia Zita tett közzé közleményt. Ebből kiderül, hogy az énekest rosszullét miatt szállították kórházba november végén, ahol megállapították: szívkoszorúerében szűkületek alakultak ki, és több szívrohamon is átesett. Ezt követően Kinget természetesen bent tartották, és néhány nappal később tripla bypass műtétet hajtottak végre rajta. A többórás operáció sikerrel járt, azóta az énekest hazaengedték, és jelenleg otthon lábadozik.

Mint az a közleményből is kiderül, ilyen körülmények között King Diamondnak természetesen pihennie kell, vagyis most jó ideig nem várható tőle semmiféle zenei aktivitás. „Nagyon szeretne már új zenét írni, befejezni a DVD-ket és turnéra indulni, de most minden ilyesmi csak a távoli jövőben kerülhet szóba, jelenleg nem is gondolkodik rajtuk. Most az egészsége a legfontosabb", írja Lívia, de leszögezi, hogy King nem oszlatja fel és nem is szünetelteti zenekarát.

A köztudottan erős dohányos énekes az elmúlt években komoly fájdalmakat okozó gerincsérvvel is küzdött, így legutóbbi lemeze, a 2007-es Give Me Your Soul... Please megjelenését már nem is követhette rendes turné. King utoljára 2008 nyarán állt színpadon, méghozzá a Metallicával, amikor előadták azt a Mercyful Fate egyveleget, ami eredetileg James Hetfieldék 1998-as Garage Inc. feldolgozáslemezén szerepelt. Tavaly a Guitar Hero játék Metallica-verziója kedvéért összeállt régi csapatával, a bő egy évtizede inaktív Mercyful Fate-tel is, hogy újra felvegyék két talán legklasszikusabb dalukat, az Evilt és a Curse Of The Pharaohs-t. A csapat gitárosa, Hank Shermann a Shocknak tavasszal azt mondta: előbb-utóbb biztosan összeáll még a Mercyful Fate, csak meg kell találni ehhez azt az időpontot, ami mindenkinek megfelelő. A jelek szerint ez még várat magára...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.