Shock!

szeptember 24.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Súlyos, fogós és dallamos a zene, egyszerre old school és modern”

0225ewMájus végén érkezik az Elegant Weapons első albuma. A zenekar főnöke Richie Faulkner, énekese Ronnie Romero, és mind stúdiós, mind élő ritmusszekciója igen impozáns.

Ronnie Romero énekes (Rainbow, MSG, The Ferrymen), Richie Faulkner gitáros (Judas Priest), Rex Brown basszusgitáros (Pantera) és Scott Travis dobos (Judas Priest) játszotta fel az Elegant Weapons zenekar első albumát. A Horns For A Halo május 26-án kerül a boltokba a Nuclear Blast gondozásában, producere Andy Sneap volt. A turnéfelállásban ugyanakkor csak Romerót és Faulknert találjuk ott, társaik élőben Dave Rimmer basszusgitáros (Uriah Heep) és Christopher Williams dobos (Accept) lesznek.

A csapat zenei motorja Faulkner, ugyanakkor a muzsika eltér majd a Judas Priesttől. „Súlyos a zene, de némileg túlterjeszkedünk a heavy metal birodalmán – mondta korábban a gitáros. – A gyökerek persze így is egyértelműek, de szerettem volna kicsit olyan irányokba is nyújtózkodni, amiket nem feltétlenül várnak tőlünk. Mindig is szerettem volna készíteni egy lemezt Scott-tal a Priesten túl, és egészen különleges, hogy ehhez Rex Brown összekeverhetetlen hangzása és stílusa is hozzáadódik. Minden gitáros ilyen ritmusszekcióról álmodik! Ronnie Romero pedig a hab a tortán, az azonnal klasszikus torokká érő énekesek új generációjának tagja, aki egyből hatalmas fazont és vagányságot ad a daloknak, és a saját képére formálta őket. A dalokban mintha összevegyülne Jimi Hendrix, a Priest, a Sabbath, Ozzy szólódolgai és a Black Label Society: súlyos, fogós és dallamos a zene, egyszerre old school és modern, már ha van ennek értelme ebben a formában, és lejjebb is hangoltunk. Sok a gitárszóló, és ugyan melodikusak a nóták, beleremeg majd mindenki csontja."

elegantweapons_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Dead Man Walking
02. Do Or Die
03. Blind Leading The Blind
04. Ghost Of You
05. Bitter Pill
06. Lights Out
07. Horns For A Halo
08. Dirty Pig
09. White Horse
10. Downfall Rising

A Blind Leading The Blind klipje után máris megtekinthető a Do Or Die videója, és júniustól a zenekar már koncertezik is Európában: ott lesznek több fesztiválon, de például a Panterának is nyitnak majd néhány önálló koncerten. Faulkner hangsúlyozza: nem egyszeri projektet, hanem ténylegesen létező, turnézó csapatot akar működtetni.

 

Hozzászólások 

 
#3 Nordmann 2023-04-17 08:03
Én pont ettől az üvegrepesztő énektől kedvetlenedtem el...
Idézet
 
 
#2 Equinox 2023-04-17 01:04
Hatalmas húzása van a zenének, Ronnie meg egy kiváló énekes. Jó ez a gitár+ének kombináció
Idézet
 
 
#1 queensryche999 2023-04-16 19:14
Richie fantasztikus, minden megvan benne, ami számomra a kvázi "tökéletes" rockgitározásho z kell. A lemezről majd ha meghallgattam, bár hallhatóan nem árulnak zsákbamacskát.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.