Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stúdióban a Gojira, még idén kijön a hatodik album

1230gojiraStúdióba vonult a Gojira, hogy elkészítse hatodik nagylemezét. Az album még idén megjelenik, de már csak az év végére várható.

New Yorkban, Joe Duplantier énekes/gitáros saját Silver Cord stúdiójában dolgozik új albumán napjaink egyik legizgalmasabb és legeredetibb hangzású modern metal-csapata, a francia Gojira. A lemez valamikor az év vége felé jön ki a Roadrunnernél, és Joe korábbi nyilatkozatai szerint kicsit másmilyen lesz, mint például a legutóbbi, 2012-es L' Enfant Sauvage.

„Az eddigi legjobb albumunkat akarjuk megjelentetni”, mondta akkor Duplantier egy interjúban. „Kicsit másképp állunk a dolgokhoz: kukázzuk a riffeket, kukázzuk a dalokat. Azelőtt megírtunk tizenkét nótát, aztán stúdióba vonultunk, és pontosan ugyanúgy rögzítettük őket, ahogy a demókon szerepeltek. Minden dalból kihoztuk a legtöbbet, egészen addig gyűrtük őket, amíg a lehető legjobbak nem lettek. Most viszont máskép dolgozunk. Ha felbukkan egy riff, ami már az elején is unalmasnak tűnik, akkor kihajítjuk ahelyett, hogy megpróbálnánk érdekesebbé tenni. Mindnyájunk számára izgalmas a dolog, mert kicsit a stílus is más: van pár panterás riffünk, ami újdonság nálunk. De fontos, hogy néha kicsit ütősebbek legyenek a riffek. Rövid, nagyon dinamikus lemezben gondolkodom, de tényleg annyi anyagunk van, hogy akár három albumot is összerakhatnánk belőle. De mi az egyszerűségben hiszünk, és old school módon csinálunk lemezt.”

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Sárvári Gábor 2015-04-09 18:49
Már épp itt az ideje. Ránk férne egy új album tőlük.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.