Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stratovariusos ex-kollégák is szerepelnek Timo Tolkki új rockoperájában

A hét eleje óta stúdióban dolgozik Timo Tolkki az idén megjelent rockopera, a The Land Of New Hope folytatásán. Az albumon ismét több vendég bukkan majd fel, köztük régről ismert kollégák is.

Tuomo Lassila, a Stratovarius eredeti dobosa, illetve Antti Ikonen, a banda első billentyűse is csatlakozott Timo Tolkkihoz Helsinkiben, az East Sound stúdióban a második Timo Tolkki’s Avalon album munkálatai erejéig. Mindennek persze előzményei is voltak: Tolkki két évvel ezelőtt összehozta a régi felállást, hogy készítsenek valamit a banda harmincéves jubileuma alkalmából, de ez végül aztán nem jött össze. Tuomo Lassila 1982-ben hozta létre a Stratovarius első inkarnációját, de igazi zenekarrá azonban csak két évvel később, Tolkki és Anti Ikonen csatlakozásával értek. Ez a hármas egészen 1995-ig stabil is maradt a csapat magjaként, Lassila és Ikonen az első nem Tolkki által felénekelt Strato album, a Fourth Dimension elkészítését követően hagyta el a fedélzetet. Az már persze más kérdés, hogy a Strato csillaga igazán pont a Fourth Dimensionnel és az 1996-os Episode-dal kezdett el felfelé ívelni Európában és Japánban… „Hihetetlenül felfrissít, hogy új zenét írhatok és játszhatok a régi barátokkal, és az is, hogy a hangulat, az atmoszféra is roppant jó és pozitív”, mondja a melóról Tolkki.

Az egyelőre Avalon II munkacímen futó új Avalon lemezen tizenegy dal kap majd helyet, és valamikor jövőre jelenik majd meg a Frontiers gondozásában. Az már biztos, hogy a vendégek listáján az Epica fronténekesnője, Simone Simons is szerepel.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Levike 2013-12-02 14:15
Egészséget a mesternek, és kívánom, hogy egy ütős album legyen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.