Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stephen Kinget is be akarták vonni az új Aerosmith lemez munkálataiba

Jack Douglas, az Aerosmith producere a Classic Rock magazinnak elárulta: azt javasolta, hogy a veterán bostoni rockerek vonják be készülő új albumuk szövegírási munkálataiba a horrorszerző Stephen Kinget (a képen).

„Akkor dobtam be az ötletet, amikor a lemezcég megkérdezte, Steven Tylernek szüksége van-e segítőtársra", idézte fel a meglepő húzást Douglas, aki a '70-es években számos klasszikus albumot készített a bandával, és most ismét velük dolgozik az idénre várható új lemezen. „Úgy néztek rám, mintha elment volna az eszem, pedig komolyan mondtam. Ha létezik ember, aki képes lenne inspirálni Stevent, az Stephen King. Stevennek ugyanis nem dallamokra van szüksége, hanem egy olyasvalakire, aki amolyan szókovácsként képes hatni rá. Nem olyan arc kell ide, aki slágereket ír, hanem aki beindítja az agyát."

Nem tudni, végül megkeresték-e Kinget az Aerosmith táborából, de az író köztudottan nagy rockrajongó: saját bevallása szerint ma is Anthraxet és Metallicát hallgat legszívesebben, miközben ír, annak idején pedig személyesen választotta ki az AC/DC-t a Maximum Overdrive-ból készült film zenealbumához. Ez lett végül a '86-os Who Made Who lemez, amire a címadó szerzemény és két instrumentális újdonság mellett kizárólag régebbi dalokat rejtett a bandától. Mint ismeretes, a film – akárcsak a legtöbb King-moziváltozat – elhasalt a kasszáknál, és a kritika is lehúzta, az album azonban hatalmas sikert aratott, és csak az Egyesült Államokban több mint 5 millió példányban kelt el. King később a Végítélet 1990-es kibővített kiadásában vissza is utalt a címadó dalra, amikor az egyik szereplő a szöveget – a sztorihoz igazodva – Flu Made Who-ra módosította.

Az Aerosmith új anyagának megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, de a csapat júniustól már turnézni akar Amerikában.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Venomádi 2012-02-10 14:40
Áá nem szókovács kell oda, csak Aerokovács :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.