Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ősszel jelenik meg a Meshuggah új nagylemeze

Ugyan konkrétumokat még mindig nem tudni, jó hírekkel szolgálhatunk: év végén európai turnéra indul a Meshuggah a High On Fire vendégeskedése mellett, és ez a körút már az új nagylemezt hivatott népszerűsíteni.

November 22-én, Berlinben startol a Meshuggah következő Európa-turnéja, amelyen a High On Fire játszik majd Jens Kidmanék előtt. Egyelőre kizárólag nyugat- és dél-európai dátumokat jelentettek be, hozzánk legközelebb Stuttgartban koncerteznek november 26-án, ám most már bizonyos, hogy addigra az új lemez is megjelenik. Ennek címét egyelőre nem tudjuk, mint ahogyan pontos megjelenési dátumát sem, de jön, és ez a lényeg. A csapat legutóbb 2013-ban adott ki stúdióalbumot Koloss címmel.

„Személy szerint nagyon bírnám, ha valami olyasmit vennénk alapul, ami abszolút bejáratott a metalban”, mondta magáról az új zenei anyagról még egy tavalyi interjúban a banda egyik gitárosa, Marten Hagström. „Jó példa erre a Bleed, amelyet Fredrik Thordendal írt annak idején: ott van ez a triolás dolog, ami annyira kibaszottul eredendően metal, hogy annál alapvetőbb már nem is lehetne. De még ezzel is lehet kezdeni valami olyasmit, amivel teljesen új területekre tévedsz, tenni bele egy csavart… Most természetesen nem arról beszélek, hogy halálpontosan újraírjuk az egészet, csak megtekerjük egy kicsit a dolgokat. Imádom az ilyesmit, és pont egy efféle dalon dolgozom jelenleg… A legtragikusabb metalszám, amit valaha hallhatsz, de nem így jön le, mert beletettem ezt a bizonyos extra csavart. És tudom, hogy Tomas Haake meg Dick Lövgren is eléggé őrült dolgokon melózik mostanában. Szóval szerintem elég változatos lesz a lemez…”

A Meshuggah nyáron mindössze négy fesztiválon játszik: ezek közül egyedül a Roskilde európai, de emellett ott lesznek például a patinás Montreux-i Jazzfesztiválon is.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Nandito 2016-05-13 08:21
Nagyon bízom benne, hogy lesz nálunk is koncert, vérem Meshuggah-szintje kritikusan alacsony. (A Koloss amúgy 2012-es)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.