Shock!

szeptember 17.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Ősszel érkezik Barlow, Williams és Vidales csapatának bemutatkozása

Szeptember 5-én jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában az Ashes Of Ares bemutatkozó albuma, ami így leírva talán nem tűnik túl izgalmasnak, de ha emlékeztetünk, kik játszanak a formációban, már mindenképpen jobb a helyzet: ez az az új csapat, ahol Matt Barlow énekes és Freddie Vidales basszer (mindketten ex-Iced Earth) egyesítette erőit Van Williamsszel, a Nevermore volt dobosával.

Az Ashes Of Ares három főarcát a koncerteken Gio Geraca gitáros (Malevolent Creation) és Dean Sternberg basszer egészíti ki, ők azonban csak a turnékon szerepelnek majd, a lemezt hármasban rögzítette Barlow, Vidales és Williams. Mint ebből kitalálható, a gitártémákért a stúdióban Freddie felelt. A zenekar nevét viselő debütáló album producere Jim Morris volt (Iced Earth, Obituary, Jon Oliva’s Pain, Jag Panzer), és a sima kiadás mellett digipak CD-n, illetve két különböző dupla bakelit verzióban is megjelenik. A borítót maga Williams tervezte.

„A zene szeretetéért csináljuk ezt az egészet", magyarázta Barlow korábban egy interjúban, amikor arról kérdezték, miként egyeztethető össze a hétköznapi munkával és a családi kötelezettségekkel egy új formáció. „Metal arcok vagyunk, ehhez értünk. Az élő fellépéseink száma limitált lesz, de koncertezünk majd a rajongók, a barátok és a család kedvéért. Olyan zenét szeretnénk írni, amit mi élvezünk." Matt szerint a zenekar irányvonala nem fog különösebb meglepetést okozni az őt ismerőknek. „A legtöbben az Iced Earth és a Pyramaze révén tudják, mit várhatnak tőlem. Vedd ezeket, keverd össze őket Van jellegzetes stílusával meg Freddie riffelésével, és megkapod az Ashes Of Arest. Egyenes heavy metalról van szó.”

0701ashescov

A dallista az alábbi:

01. The Messenger
02. Move The Chains
03. On Warrior's Wings
04. Punishment
05. This Is My Hell
06. Dead Man's Plight
07. Chalice of Man
08. The Answer
09. What I Am
10. The One-Eyed King
11. The Answer (akusztikus változat, a digipak kiadás bónusza)

A csapat Rock Hard fesztiválos fellépéséből alább megtekinthető egy részlet.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.