Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ősszel érkezik a Nevermore előd- és utódzenekarának új lemeze

0611sanctuarySzeptember 29-én jelenik meg a Century Mediánál az újjáalakult seattle-i kult power metalos Sanctuary új nagylemeze, a The Year The Sun Died. Warrel Dane-ék tizenegy saját dalt és egy The Doors feldolgozást rögzítettek az albumhoz.

„Most, hogy fagy a pokolban, és kék hó esik, végre büszkén mondhatom: a lemez elkészült”, mondja az anyagról Warrel Dane énekes. „Egy olyan lemez, amiről senki sem gondolta volna, hogy elkészülhet… És igen, vannak rajta sikolyok! Óriási volt a producerünkkel, Zeuss-szal dolgozni, tényleg a lehető legjobb teljesítményre sarkallt bennünket. Ez egy roppant modern megszólalású album, amelynek a gyökerei ugyanakkor az old school, hathúros metalban keresendők, és ez jelentős mértékben az ő érdeme is.”

A The Year The Sun Died sorrendben a harmadik Sanctuary lemez lesz az 1988-as Refuge Denied és az 1990-es Into The Mirror Black után, és a saját dalok mellett a Doors klasszikus Waiting For The Sunjának átdolgozása kerül fel rá.

A Sanctuary eredetileg csak pár koncert erejéig állt össze 2010-ben, ám a soraiban négy eredeti taggal – Dane és Sheppard mellett Lenny Rutledge gitárossal és Dave Budbill dobossal – újjáalakult banda olyan jól érezte magát, hogy végül a tartós folytatás mellett döntöttek, miután pedig a következő évben a Nevermore szétrobbant, teljes fordulatszámra kapcsoltak. Az újraegyesülésből kimaradt Sean Blosl gitáros helyén Brad Hull tette teljessé a felállást.

A csapat korábbi fesztiválokon két dalt is játszott már az anyagról, ezek felvétele alább megtekinthető.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.