Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Speciális akusztikus koncertet ad Budapesten az Orphaned Land

Bár az izraeli folk metal-zenekar, az Orphaned Land nem először jár Budapesten, ezúttal egészen különleges produkcióval érkezik: teljes egészében akusztikus koncertet adnak, kiegészülve a híres berlini goth-kórussal, a tizenöt tagú Stimmgewalttal. Előzenekarként az operát, a komolyzenét és a metalt egyedi módon ötvöző német Molllust lép fel.

Metalzenészeket nem sűrűn szoktak Nobel-békedíjra jelölni, de azért, hogy ez megtörténjen Kobi Farhival, az Orphaned Land énekesével, komoly mozgalom indult. A ’90-es évek elején alakult izraeli folk metal-zenekar ugyanis nem kisebb célt tűzött ki magának, mint azt, hogy minden lehetséges módon hirdesse a közel-keleti békét. A „minden lehetséges módba” elsősorban persze a zene és a dalok tartoznak bele: az Orphaned Land rengeteget merít a keleti stílusokból, az arab és török népzenéből, a klezmerből, és ezeket vegyíti a metal elemeivel. A végeredmény egy nagyon hatásos hibrid, amit csak erősít az együttes elkötelezettsége: a három nagy monoteista vallás (zsidó, keresztény, iszlám) alapvető egységét hirdetve teljes életműve a béke és az emberi testvériség szép, bár utópikus eszméjére épül. Ugyanakkor a kifejező nevű csapat jó pár politikusnál többet tett azért, hogy zsidók és arabok, törökök és európaiak kölcsönösen elfogadják egymást. Az üzenetet jól példázza az Orphaned Land legutóbbi lemeze, az All Is One borítója, amelyen egymásra montírozva szerepel a Dávid-csillag, a kereszt és a félhold.

Az Orphaned Land ezúttal különleges európai turnéra indul, amely október 21-én Budapestet, az A38 Hajót is eléri. Az akusztikus-unplugged koncerteken a tizenöt tagú berlini kórus, a Stimmgewalt kíséri a zenészeket. A Stimmgewalt repertoárja alapvetően goth-, rock- és metal-szerzeményekből áll, így igazán autentikus választás. Egészen különleges klubkoncertre számíthatunk, és az Orphaned Land is egészen különleges oldalát mutatja meg.

A jegy elővételben 3500, a helyszínen 4200 forintba kerül majd. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. További részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.