Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sorceress címmel, ősszel jelenik meg az Opeth új albuma

A Nuclear Blasthez szerződött a svéd Opeth. Mikael Åkerfeldték új nagylemeze Sorceress címmel jelenik meg valamikor az ősz folyamán.

„Boldogan jelentjük be, hogy szerződést kötöttünk a Nuclear Blast Entertainmenttel, és az ide tartozó saját labelünknél, a Moderbolaget Recordsnál jelentetjük meg tizenkettedik stúdióalbumunkat, a Sorceresst”, mondja Mikael Åkerfeldt. „A döntést Markus Staiger kiadóvezető nevetségesen meggyőző Porschéjában hoztuk meg, miközben 150 mérföldes sebességgel száguldottunk valahol Dél-Németországban. Boldogan csatlakozunk a Nuclear Blast csapatához, és gyümölcsöző kapcsolatot várunk az együttműködéstől.”

Az Opeth legutóbbi lemeze a 2014-es Pale Communion volt, és Mikael tavaly év végén még nem tudta megjósolni, milyen irányba indulnak majd a folytatáson. „Lövésünk sincs, milyen lesz, még ha ez most nem is hangzik túl jól”, mondta akkor. „Nem akarom, hogy ez most rosszul jöjjön át, de minden egyes lemezre úgy tekintek, mint a lehetséges utolsó albumunkra. De szerintem az az egészséges, ha az ember nem tekint túlságosan előre a jövőbe, és én a magam részéről soha nem is voltam ilyen, igyekszem a mában élni. Szóval fogalmam sincs, zeneileg merre indulunk majd el. A lényeg, hogy egy Opeth-lemez még biztosan készül, és utána szerintem lesz még több is. És ez izgalmas. De amikor a jövő jár a fejemben, leginkább azt találom benne izgalmasnak, hogy fogalmam sincs, mi fog történni: így tud ez az egész számunkra is friss maradni. Szóval nincsenek terveink a jövőre nézve, de azért reméljük, hogy lesz jövő.”

A banda tavaly őszi brüsszeli jubileumi koncertjéről itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Carrast 2016-06-18 11:10
na vajon visszatérünk bégre a sötét misztikumhoz vagy kapunk egy újabb neo-prog-rock albumot?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.