Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sokat remél az új Megadeth-lemeztől Dave Mustaine

Hamarosan megkezdi a munkát új nagylemezén a Megadeth. A csapatnak ez lesz a második albuma Kiko Loureiro gitárossal, és az első a sorban Dirk Verbeuren dobossal.

1110mega

Tavaly év elején jelent meg a Megadeth legutóbbi albuma, a Dystopia, amely igen sikeresnek bizonyult, a csapat pedig hamarosan ráfordul a folytatásra. „Kikóval nagyszerű volt együtt zenélni a turnén, kicsit zenészként is jobban megismertük egymást”, mondta Full Metal Jackie-nek adott interjújában Dave Mustaine. „Dirk pedig pontosan olyan dobos, mint amilyet kerestünk: megvan nála a szükséges játéktudás, ott rejlik benne Gar Samuelson szellemisége, és ugyanúgy a metalért él, mint ahogyan mi is. Szerintem baromi izgalmas lesz stúdióba menni ezzel a négyessel… Mind jól kiismertük már egymást, szóval szerintem nagyon fasza lemez készül majd, már várom, hogy nekilássunk.”

Dave-nek a mai világban szövegi inspirációt sem kell nagyon keresnie. „Egy ideje már egyértelmű számomra, hogy ha az ember politizálni kezd, azzal megosztja a saját közönségét. Sajnos idővel dalszerzőként is elkezdtek ennek alapján kategorizálni, pedig eleinte ironikus, poénos dolog volt nálunk az ilyesmi, aztán mégis elkönyveltek olyannak, mint aki állandóan politizál. Pedig nem ez volt a helyzet, mindenféle témáról írtunk régen is. De ahogy ma körülnézek, tényleg nagyon-nagyon őrült időket élünk. Nézd csak meg a természeti katasztrófákat, meg mindent, ami manapság a világban folyik – a képtelenséget arra nézve, hogy bárki is kijöjjön a másikkal. Az ember ilyenkor eltűnődik: hogy süllyedhettünk idáig? Kicsit olyan, mintha a The Decline of Western Civilization film harmadik részét néznénk…”

A Megadeth új lemeze valamikor 2018-ban jelenik meg, mi inkább az év második felére tippelnénk.

 

Hozzászólások 

 
+1 #6 sangye 2017-11-19 13:59
Egyszer volt rust in peace
Idézet
 
 
+6 #5 heavyervin 2017-11-17 19:09
1997-ben egy fenomenalis koncertet adtak a Pecsaban, felejthetetlen elmeny volt!
Idézet
 
 
+1 #4 rockart 2017-11-17 10:29
Idézet - Jackoff:
Egy Pecsás koncert balhémentes volt anno talán 2009-ben... akkor játszott előttük a DevilDriver. Mondjuk jobb volt mint a 'deth, de örülök, hogy akkor legalább láthattam élőben. Arra emlékszem, hogy csak 70 percet játszottak, elég rövid volt. Vagy volt ott valami, amiről esetleg nem tudok és azért lett ilyen rövid?

Amiről te beszélsz, az 2010-ben volt. Akkoriban olyasmit lehetett hallani ezzel kapcsolatban, hogy gyakorlatilag örülhetünk, hogy akkor eljöttek, és ha ilyen rövid időre is, de bevállalták Budapestet a feszített Big Four turné mellett, ugyanis akkor az volt a fő napirendi pont náluk. Hogy ebből mennyi igaz, nem tudom. De emlékszem, pofátlanul kevés volt, pedig titkon sokan még azt reméltük, hogy esetleg eljátsszák nálunk is élőben az egész Rust in Peace-t. (Akkor volt a 20 éves évfordulója)
Idézet
 
 
+1 #3 Jackoff 2017-11-16 23:37
Egy Pecsás koncert balhémentes volt anno talán 2009-ben... akkor játszott előttük a DevilDriver. Mondjuk jobb volt mint a 'deth, de örülök, hogy akkor legalább láthattam élőben. Arra emlékszem, hogy csak 70 percet játszottak, elég rövid volt. Vagy volt ott valami, amiről esetleg nem tudok és azért lett ilyen rövid?
Idézet
 
 
#2 valarmorgulisz 2017-11-16 20:57
Én meg sokat remélek Dave Mustaine-től, talán egyszer lead egy nyüves koncertet A-Z-ig balhék nélkül kiccshazánkban. Tudom, hogy brutálisan nagy elvárás, és nem is felel meg neki akárki, de Dave! Hiszek benned. Mutasd meg, hogy képes vagy rá :)
Idézet
 
 
+10 #1 rockart 2017-11-16 10:23
Ugyan a "rásztinpíszezés " már egy ideje lejárt lemez Dave-nél is, ha stúdióba készül, viszont mi mást mondhatna egy készülő, új album felvételei előtt egy zenekar frontembere/alapítója, mint azt, hogy sokat remél. Ki nem?! Egyébként személy szerint, Mustaine munkásságának kb. legutóbbi 10 évéből én az Endgame albumot emelném ki. Szerintem a Dystopia nem erősebb nála, persze ez erősen szubjektív.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.