Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Slayer: Lombardo az utolsó pillanatban akarta újratárgyalni az anyagiakat

A Slayer hivatalos nyilatkozata megerősíti, hogy a következő hetekben esedékes ausztrál koncerteken Jon Dette dobol majd a zenekarban, és hozzáteszik: Dave Lombardo dobos csütörtökön közzétett állásfoglalása nem bontja ki az igazság minden egyes részletét. A zenekar a továbbiakban nem kívánja kommentálni a történteket.

„Megerősítjük, hogy Jon Dette dobol majd a zenekarban a február 23-án, Brisbane-ben kezdődő ausztrál turnén”, áll a Slayer nyilatkozatában. „Dave Lombardo facebookos posztjával kapcsolatban a Slayer nem ért egyet annak lényegével, illetve az események abban vázolt időrendiségével. Mint ahogy a közlemény azt sem tartalmazta, hogy Mr. Lombardo a lekötött ausztráliai indulás előtt egy héttel állt elő a zenekar felé egy, az elkötelezettségeit érintő teljesen új feltételrendszerrel, amely ráadásul ellentétben állt azzal, amiben korábban már megállapodtunk. A zenekar az ausztráliai indulás előtt rendelkezésre álló rövid idő alatt nem tudott megállapodni ezekkel az új igényekkel kapcsolatban. Többről van itt szó annál, mint amit Mr. Lombardo közzétett, de az iránta érzett tiszteletből a Slayer a továbbiakban nem kommentálja a történteket. A zenekar hálás az ausztrál rajongóknak, amiért megértik ezt a szerencsétlen, utolsó pillanatban történt váltást, és nagyon várja, hogy találkozzon velük a koncerteken.”

A Lombardo ideiglenes vagy végleges távozását övező rajongói hisztéria közepette nem árt ismét megjegyezni: nem ez az első alkalom, hogy a dobos lelép a Slayerből, hiszen az 1986-os Reign In Blood turnéi előtt egy rövid időre már vette a kalapját szintén anyagi, illetve emberi nézeteltérések miatt, majd 1992-ben ismét távozott a zenekarból. Utóbbi távolléte egy teljes évtizeden át tartott, ennek javarésze alatt Paul Bostaph dobolt a bandában, aki egyébként szintén lelécelt egy évre 1996-ban – ekkor került a csapatba Jon Dette, akinek koncertteljesítményével azonban a banda nem volt elégedett, és végül visszahozták Pault. Bostaph 2002-ben ment el ismét a zenekarból, ekkor került vissza a dobcucc mögé Lombardo, akinek akkori érkezését – éppen a többi taggal, különösen Kerry Kinggel ápolt híresen hűvös viszonya miatt – általános megdöbbenés övezte a nyilvánvaló öröm mellett. Dave ráadásul eleve csak ideiglenes jelleggel segítette volna ki a Slayert, ám végül azóta is velük maradt, és a két közben megjelent stúdiólemezen, a 2006-os Christ Illusionön és a 2009-es World Painted Bloodon is ő játszott.

Őszinte érdeklődéssel lessük, mi sül ki ebből hosszabb távon, főleg annak fényében, hogy a Slayer június 26-án ismét Magyarországon, a Hegyalja Fesztiválon koncertezik. Jeff Hanneman személyében egy eredeti tag már biztosan hiányozni fog a felállásból, hiszen a gitáros továbbra is több mint két évvel ezelőtti súlyos baktériumfertőzését követő operációjából lábadozik. Őt ezúttal is az Exodus gitárosa, Gary Holt helyettesíti majd a koncerteken.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Sárvári Gábor 2013-02-22 23:19
Remélem azért megoldják majd. Nem szeretném ha szétesne a banda. A Slayer-nek Dave Lombardo a legjobb dobos, nem mondom hogy nem helyettesíthető , de vele többet érnek.
Idézet
 
 
+2 #2 Venomádi 2013-02-22 22:50
Most 2023-ig nem látjuk majd :D
Idézet
 
 
+5 #1 cs9 2013-02-22 10:45
de kurva jó.....ez így most színtiszta Anthrax......jó lenne ha megmaradna az eredeti felállás.....nehogy a zene rovására mennyen a későbbiekben :S
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.