Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét távozik a Slayerből Dave Lombardo?

Sokkoló bejelentést tett facebookos oldalán a Slayer dobosa, Dave Lombardo: a zenekaron belül, illetve a menedzsment vonatkozásában támadt üzleti nézeteltérések miatt az ütős biztosan nem lesz ott a banda február végén esedékes ausztráliai koncertjein a Soundwave fesztiválokon. Egyelőre nem tudni, mindez azt jelenti-e, hogy Lombardo ismét távozik a bandából vagy sem.

!!!UPDATE: Megvan Dave Lombardo helyettese az ausztráliai koncerteken!!!

„Bocsánatot szeretnék kérni az összes ausztrál rajongónktól, aki jegyeket vásárolt a turnéra, és azt várta, hogy a rendes helyemen lát majd a dobok mögött”, áll Lombardo nyilatkozatában. „Az üzleti év végén, február 14-én arról tájékoztattak, hogy nem én fogok dobolni az ausztrál koncerteken. Szomorú vagyok, és őszintén szólva sokkolt is a szituáció.”

Lombardo szerint a Slayer tavalyi turnéjövedelmének mintegy 90 százalékát költségekként írták le, beleértve ebbe a menedzsmentnek fizetendő járulékokat is, ami a bandának dollármilliókba került, és mindössze a bevételeik 10 százaléka maradt meg a négy tag számára. „Az én véleményem szerint egy zenekarnak üzletileg nem így kell működnie”, szögezi le a dobos, aki Tom Araya basszer/énekessel közösen könyvvizsgálókat bízott meg azzal, hogy áttekintsék a helyzetet, de végül nem nyerhettek beletekintést a vonatkozó dokumentumokba, és nem kapták meg a szükséges információkat.

„A karácsonyi és újévi vakáció alatt döbbentem rá, hogy körbeturnéztam a világot 2012-ben, de egy kis előleget leszámítva nem kaptam meg a pénzemet egy teljes évnyi vérért és verítékért. Mindennek tetejébe azt is megkaptam, hogy nem is fognak kifizetni, amíg nem írok alá egy hosszú szerződést, amiben nem is kapnék írásos biztosítékot azt illetően, a menedzsment milyen alapon vagy mennyiben von le a pénzből különféle jutalékokat, és ugyanígy nem is biztosították volna számomra a beleszólást az üzleti ügyekbe. Szintén megtiltották volna számomra, hogy interjúkat adjak vagy nyilatkozatokat tegyek a banda ügyeit illetően, vagyis azt akarták elérni, hogy fogjam be a számat. Múlt hétfőn leültem Kerryvel és Tommal próbálni Ausztráliára, és hogy szót váltsak velük egy új üzleti modellről, ami érzésem szerint a lehető legjobb út a Slayer számára, hogy biztonsággal megvédhesse magát, így azt tehetjük, amiben a legjobbak vagyunk: játszhatunk a rajongók számára. Kerry egyértelművé tette, hogy nem akar változtatni, és közölte: ha én vitázni szeretnék, keres egy másik dobost. Csütörtökön megérkeztem a próbákra délután egy órára, ahogy megbeszéltük, de Kerry nem jelent meg. Ehelyett 18.24-kor kaptam egy emailt az ügyvédektől, akik közölték velem, hogy helyettest állítanak a posztomra az ausztrál dátumokon”, vázolja a történteket a dobos.

Dave saját bevallása szerint reméli, hogy meg tudják oldani a vitás kérdéseket, de ezt leszámítva nem kommentálta, mit jelenthet mindez hosszabb távon. Lombardo és társai viszonya a múltban sem volt felhőtlen, a dobos korábban kétszer is kilépett a csapatból különböző személyes problémák és nézeteltérések miatt.

A Slayer június 26-án Tokajban, a Hegyalja Fesztiválon koncertezik, ám a fentiek alapján lehetséges, hogy Jeff Hanneman mellett egy másik eredeti tag is hiányzik majd a fedélzetről a bulin…

 

Hozzászólások 

 
-2 #19 arni 2013-02-26 20:52
kit érdekel lombardo máskor is kiszált és ment nélküle tovább a slayer, araya ,kerry,és jeff nélkül már gáz lenne ezért is baj hogy jeff sincs benne de ha jeff is velük lenne senit nem érdekelne hogy lombardo megint elhúz,
Idézet
 
 
#18 arni 2013-02-26 20:12
jeffet azért jobban hiányolom mint lombardot
Idézet
 
 
+2 #17 Mr.Bronson 2013-02-21 23:07
'Erről qrvára nem volt szó, Hanneman ugyanúgy zeneszerző mint Kerry (sőt ő még több számot is írt, + a híres albumokat ő szerezte) , King csak annyit mondott, hogy a lemezre ő játssza fel Jeff részét (kivéve a szólót), de attól még nem ő írja az egészet.
Sose mondott ilyet, hogy nincs rá szükség, mert szinte minden albumnak legalább a felét Hanneman írja.'

Ha nem lenne egy diktátor,akkor miért nem várja meg hogy felépüljön?Oké hogy nem akarnak teljesen leállni,koncert ezzenek mással,volt már erre jó pár példa,de azért mégis...azt meg hogy miért ő játssza fel Hanneman részeit ha ő találta ki nem tudom megérteni...
Idézet
 
 
+5 #16 Sárvári Gábor 2013-02-21 22:57
Idézet - pé:
És mégis sokan szopkodják a valagát ennek a pénzgyár gépezetnek, aminek már semmi köze nincs az undergroundhoz, a zenéhez, az emberséghez, a zenésztársak, a közönség és a CSAPAT megbecsüléséhez . Lehet kántálni, hogy szléééjer, szléééjer, micsoda csoda! Lehet hogy agresszív zenét játszanak, de mindent szembeköpnek, ami erről a közösségről, szellemiségről szól, amit a szélsőséges metal zene fémjelez. Vegyétek a terméket!


Nem mondom azt, hogy nem értek veled egyet, de ez elmondható a metal zenekarok nagy részéről.
Nyugdíjazzák magukat, aztán 15-20 év múlva reunion. Ennyi év után gondolom égető szükségét érezték neki, a barátság összehozta őket újra! Aha . . . . Meg a beérkező számtalan ajánlat. Végigcsinálnak egy komolyabb turnét, egy fesztiválszezon t, és keresnek egy pár millió erurót vagy dollárt. Lejönnek az utazási költségek, meg minden költség ami egy ilyen turnéval jár, és a zenészeknek is marad szerintem egy pár százezer a zsebében. De a félreértések elkerülése miatt, nem az a bajom, hogy egy zenész a zenével pénzt keres. Ezzel csak arra szerettem volna utalni, hogy a zenekarok többsége nem azért csinál egy bizonyos dolgot, mert ők aztán annyira szeretik a közönséget, hanem mert pénzügyileg jól jönnek ki belőle! A teljes hosszában eljátszott albumok turnéja, meg a reunion-ok, meg a klasszikus felállás újbóli összejövetele a legtöbbször pénzügyi okok miatt történik! Nem azért mert azok az emberek most jobban kedvelik egymást, vagy mert hiányzott nekik ez az egész. Zenészként szerintem a saját zenedbe vetett hited, és a saját zenéd szeretete miatt, és üzletből kell csinálni ezt az egészet! De nem csak és kizárólag üzletből. De a metal is erre tolódik egyre jobban, vagy csak az internet-nek hála több bepillantást nyerünk, és valójában mindig is erről szólt. Csak az információ korában többet tudunk meg . . . .
Idézet
 
 
-2 #15 2013-02-21 20:11
És mégis sokan szopkodják a valagát ennek a pénzgyár gépezetnek, aminek már semmi köze nincs az undergroundhoz, a zenéhez, az emberséghez, a zenésztársak, a közönség és a CSAPAT megbecsüléséhez . Lehet kántálni, hogy szléééjer, szléééjer, micsoda csoda! Lehet hogy agresszív zenét játszanak, de mindent szembeköpnek, ami erről a közösségről, szellemiségről szól, amit a szélsőséges metal zene fémjelez. Vegyétek a terméket!
Idézet
 
 
+2 #14 Korpusz 2013-02-21 19:54
Tiszta sor, 100%-ban üzlet, nincs itt már kreatív energia régóta.
Idézet
 
 
+7 #13 MATEO9 2013-02-21 18:23
"még közli is hogy a srác csak pár kósza szólót játszik fel évek óta az albumokra,kvázi nincs is rá szükség."

Erről qrvára nem volt szó, Hanneman ugyanúgy zeneszerző mint Kerry (sőt ő még több számot is írt, + a híres albumokat ő szerezte) , King csak annyit mondott, hogy a lemezre ő játssza fel Jeff részét (kivéve a szólót), de attól még nem ő írja az egészet.
Sose mondott ilyet, hogy nincs rá szükség, mert szinte minden albumnak legalább a felét Hanneman írja.
Idézet
 
 
+5 #12 grand magus 2013-02-21 17:06
Értem én hogy az üzleti kavarás csak rájuk tartozik.Éppen ezért én a zenekart kívánnám szerény körülményeimhez képest támogatni nem pedig a giga pénzügyi szakemberekből álló gyökér menedzsmentet .
Idézet
 
 
+6 #11 Schill Gábor 2013-02-21 15:46
Idézet - Mr.Bronson:
Aki olvasott már több Kerry King interjút annak nem új hogy a Slayer már rég nem egy 'cimbi' zenekar.Finoman körülírva...és magyarra lefordítva leszarja a zenésztársait.Úgy a magánéletben mint az üzletben.Mert ekkora szinten minden zenekar részben üzlet is.Elég gáz hogy nem volt képes megvárni Hannemannt hogy beszálljon az új albumba,ráadásu l még közli is hogy a srác csak pár kósza szólót játszik fel évek óta az albumokra,kvázi nincs is rá szükség.És úgy látszik a világ egyik(ha nem a legjobb) thrashdobosát is képes elhajtani,mert szeretne valamennyi pénzt hazavinni a családjának...Egy szó mint száz,egyre kevésbé szimpatikus ez a Kerry gyerek...

Nem részben üzlet. 100%-ban.
Idézet
 
 
+5 #10 bélférgek támadása 2013-02-21 15:42
Szerintem meg nem hiszek el semmit az egészből :)) Minek kell mindent Kerry King nyakába varrni. Nem látunk bele a kártyákba, meg egyébként se tartoznak kivülállókra a belső üzleti ügyeik.
És hogy mikor volt utoljára "új király Slayer lemez"? 1990-ben.
,azóta is a régi jó nótákból élnek,azokat várja mindenki koncerten.
Idézet
 
 
+8 #9 Draveczki-Ury Ádám 2013-02-21 15:40
Azért ne csináljunk úgy, mintha
- 1. ezek az arcok régen titokként kezelték volna, hogy a magánéletben nem nagy haverok (King és Lombardo kábé nyíltan vállalják az elejétől fogva, hogy nem bírják egymás fejét),
- 2. nem lett volna tíz év, amikor a Slayer elég jól elvolt Lombardo nélkül. Nem is köpködte őket senki, hogy de ez így már nem az igazi, akkor is ők voltak az überalles Slayer. Tökéletesen emlékszem, mekkora megdöbbenés volt 2002-ben Lombardo visszatérése, mert senki nem számított rá, és senki nem is várta. Pláne, miután Bostaph-fal kiadták a God Hates Us Allt, ami nálam a mai napig a legjobb albumuk a Seasons óta, és dob szempontból sem nagyon van rajta szégyellnivaló még Lombardóval szemben sem. Aki ettől még a legnagyobb metaldobos nekem is, de hát pótolhatatlan ember nincs.
Idézet
 
 
+5 #8 Zoli 2013-02-21 15:29
Hegyaljára elmegyek, de nem tudom mit várjak. Új, király lemezt már biztos nem kapunk. Nekem ez a négy ember jelenti a SLAYER-t! Nagyon fogom sajnálni ha kiválnak, vagy kirúgják őket. Nem értem miért nem lehet leülni és megbeszélni a dolgokat, ismerik egymást gyerekkoruk óta...
Idézet
 
 
+10 #7 Sárvári Gábor 2013-02-21 13:34
Én azt nem értem, hogy ha a így átbasszák őket, amit egyértelműen mutat, hogy Tom és Dave még pénzügyi vizsgálatot is kért, az King-et miért nem zavarja? Őt nem zavarja hogy Rick Rubin kiadójának állandó terjesztőhálóza t cseréje miatt csúsznak a lemezeik. Nem baj, maradnak ott! Nem baj ha lehúznak pénzzel, nem változtatunk az üzleti modellen! Most ez a faszi vagy ennyire fél a változásoktól, vagy pénzügyileg jobban jön ki mint a többiek. Inkább lecseréli Lombardo-t, mint hogy menedzsmentet váltsanak? Ezt most vagy nagyon nem látjuk át, vagy ez a faszi egy kretén! Mi oka van ennyire kötni az ebet a karóhoz??
Idézet
 
 
+7 #6 Afrikaaner 2013-02-21 12:07
A történet elképesztő. Ami azonban különösen aggasztó, az az, hogy ezek szerint Arayát is jól lehúzták. Mi lesz akkor, ha ő is megelégeli?
Idézet
 
 
+7 #5 MeHigh 2013-02-21 11:50
Kerry King egy köcsög, bár valami miatt az utóbbi pár évben visszafogta magát.
@Mr.Bronson: Nem, a Slayer SOSEM volt egy 'cimbi' zenekar, de attól még megbecsülhetnék a jó zenészeket a bandában.
…és igen, ha nincs Lomardo, nem nézem meg a Slayert a Hegyalján.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.