Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Simen ismét teljes jogú Borknagar-tag

A heti kilépés-dömping után végre valami jóról is beszámolhatunk: mint ahogy az várható is volt, Simen Hestnæs basszusgitáros/énekes, művésznevén I.C.S. Vortex hivatalosan is teljes jogú tagként tért vissza a Borknagarba. Simen innentől fogva megosztja majd az énektémákat Vintersorggal.

Simen tavaly távozott a Dimmu Borgirból, és ezzel párhuzamosan egy évtizednyi szünetet követően tért vissza régi társaihoz a Borknagarba vendégénekesként a tavalyi Universal albumra. A muzsikus a tervek szerint basszusgitáron is kisegítette volna Øystein G. Brunékat egy dél-amerikai turnén, ezt azonban később lefújták. „Büszke vagyok rá, hogy ismét a Borknagar univerzum része lehetek", kommentálta visszatérését Hestnæs. „Ez egy új korszak hajnala, én pedig velük ünneplem a banda pompás orkánját."

„Habár Vortex úr majdnem egy évtizedig hiányzott közülünk egyéb zenei törekvései okán, mindig jó és lojális barátunk maradt", tette hozzá a gitáros/főnök Øystein. „Személy szerint az elejétől fogva volt egy olyan érzésem, hogy az útjaink egyszer még keresztezik majd egymást, és lám, most így történt. Roppant izgalmas lesz új lemezt készíteni a Borknagar valaha létezett legerősebb felállásával. Csak képzelje el mindenki a zenei potenciált, ami abból adódik, hogy a színtér legjobb és legnevesebb énekesei közül ketten ebben a bandában zenélnek... Ez valóban egy óriási lépés előre, és ritka szerencsés fattyúnak érzem magam, amiért részese lehetek a dolognak. Az új album új mércéket állít majd fel a metal világában!"

A Borknagar nemrég három albumra szerződött le régi kiadójával, a Century Mediával. Kilencedik stúdiólemezük valamikor 2012 elején várható. Simen utoljára a 2000-es Quintessence lemezen szerepelt fullos tagként a bandában.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.