Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sidit másfél órára beástuk egy hideg, mély gödörbe”

Megölni engem című dalához forgatott új videót a Tankcsapda. A klip filmszerű jellegű, és véres jelenetei miatt csak 18 éven felülieknek ajánlott.

0519tcs

Más a Tankcsapda új klipje, mint a debreceni trió eddigi videói, a megvalósítás filmes elemeket tartalmaz, köszönhetően a DeadLens Pictures rendezőjének, Görögh Attilának. „Amikor felhívott a zenekar, hogy szeretnének egy klipet, akkor a válaszom az volt, hogy bocs, srácok, én nem tudok klipet, csak filmet – ismerteti az előzményeket Görögh Attila – Soha nem csináltam klasszikus klipet még, szóval nem hiszem, hogy én lennék a ti emberetek. A válasz az volt, hogy pont ezért hívtunk téged, mert film kell nekünk, nem klip. Az első ötletelés alkalmával már világos volt, hogy rendhagyó kisfilmet készítünk a dalhoz. A kérdés csak az volt, hogy mennyire ábrázoljuk ezt a képi világot drasztikus valójában. Végül arra jutottunk, hogy nem simogatjuk meg a lelkeket, mutassuk meg a fájdalmat. Egy szerelmi csalódás után az ember lelke hasonló haláltáncon megy keresztül és ezt képileg meg kell valósítani. Ne finomkodjunk, annak semmi értelme nem lenne.”

A klipet debreceni helyszíneken forgatták, néha szélsőséges körülmények között egy erdő közepén hajnal háromkor, nulla fokban. A legtöbb időt a kínzószoba kialakítása és a kínzások maszkmesteri előkészítése vette igénybe. A sebek és a vágások élethű ábrázolása egy profi filmes maszkmesternek, Ilkó Zsófiának köszönhető. „A forgatáson nehezítő körülmény volt a hajnali 3 órás kezdés az erdőben, ahol Sidit másfél órára beástuk egy hideg, mély gödörbe – folytatja a rendező. – Teljesen mozdulatlannak kellett lennie, amíg a jeleneteket több kameraállásból felvettük. Ezt még bonyolította a reggeli napfelkelte, a tökéletes snittekhez 15-20 percünk volt, amikor a nap még nem bukott fel a horizonton, de már ad valami fényt. A kínzókamrában már nyugodtan tudtunk dolgozni, bár a 40 liter vérből másra lehetett volna következtetni… Itt a legtöbb időt Fejes Tomi ábrázolása vette igénybe, a hűtőtáskának úgy kellett kivágni az oldalát, hogy a feje pontosan beleférjen, de úgy, hogy amikor a férgeket mellé tesszük, azok ne tudjanak megszökni.”

A Megölni engem a 2019-ben megjelent Liliput Hollywood albumon található. A lemez tíz dalából már háromhoz készült klip, ezt a mostanit tekinthetjük folytatásnak is, az előzménye ugyanis a tavaly év végén megjelent, Road Movie project keretében készített Ülj le mellé főszereplőinek történetét viszi tovább. A klip erőszakos képi jeleneteket tartalmaz, 18 éven felülieknek ajánlott, így kattintva nézhető csak meg.

Fotó: Szabados Tibor

 

Hozzászólások 

 
#4 Torzonborz 2021-05-19 07:42
Nekem csak az hiányzik, hogy a buszvezető káromkodjon egy jó nagyot... nincs mozi káromkodás nélkül Mucsi Zoltánnal!
Idézet
 
 
#3 nsz 2021-05-18 19:38
Six feet under.
Idézet
 
 
#2 Szőlő 2021-05-18 19:05
Új megközelítés. Kicsit tényleg keményre sikerült, de atom lett. Kipróbálták magukat ebbe az irányba is. Megtehetik. Grat!
Idézet
 
 
#1 Zsolti 2021-05-18 17:15
Kapuzárási pánki. (sic)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.