Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Shinedown: órák és naptárak nélkül készül a negyedik

Már nagyban dolgozik új albumán az Európában egyelőre kevésbé ismert, ám annál jobb Shinedown legénysége. A poszt-grunge ízekkel is operáló jacksonville-i hard rockerek valószínűleg nyár vége felé vonulnak stúdióba, de a lemez megjelenése 2012 előtt biztosan nem várható.

A Shinedown már tizennégy új dalt írt a The Sound Of Madness folytatására, de a zenekar egyáltalán nem szeretné meglovagolni az előző album sikerét. A 2008-as produkció a Second Chance és az If You Only Knew dalok révén platinalemez lett az Egyesült Államokban, a banda azonban ennek ellenére is új irányba kanyarodott a friss témákban. „Ezt az albumot ugyanúgy nem lehet a The Sound Of Madnesshez hasonlítani, ahogyan az előzőeket sem lehetett egymással összevetni", nyilatkozta Brent Smith énekes az Artisan News Service-nek. „Büszkék vagyunk arra, hogy minden egyes lemezünk totálisan másképp szól, mint az előző. Az egész dolog legszebb része az utazás, az, hogy felismerd, hol jársz éppen az életedben nem pusztán személyiségként, hanem művészként, muzsikusként. Látnod kell, hová jutottál, mekkorává nőtted ki magadat. Mi a magunk részéről sokat turnézunk, az előző anyaggal majdnem három évig voltunk úton, szóval alapvető jelentőséggel bír számunkra, hogy a négyes lemez olyan erős legyen, amilyen csak lehet. Vagyis nem sajnáljuk rá az időt."

„Nem vagyunk az a zenekar, amelyik bevonul a stúdióba, aztán hat hét alatt elkészít egy teljes lemezt", mondta Zach Myers gitáros a Gibson.comnak. „A The Sound Of Madness anyaga két év alatt állt össze. Brentnek van egy különös mániája, amikor dalokat írunk vagy stúdiózunk: nincsenek a közelünkben órák vagy naptárak a falon. Nem bírja elviselni az időkorlátokat, ha arról van szó, hogy kreatívnak kell lennie."

A Shinedown új albuma tehát a jövő év előtt biztosan nem érkezik meg, de május elején a banda megjelentetett egy Somewhere In The Stratosphere című élő anyagot, benne CD-vel és DVD-vel, elektromos és akusztikus felvételekkel, színfalak mögötti videókkal és egyéb érdekességekkel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.