Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ősfelállásában alakult újjá a thrash műfaj egyik előfutára

0411exciterHivatalosan is újjáalakult a kanadai Exciter eredeti felállása. Mindez azért pikáns, mert John Ricci gitáros nemrég még azt jelentette be, hogy visszavonul a zenéléstől – most azonban már azt állítja, ilyesmiről szó sem volt.

Furcsa helyzet állt elő a kanadai thrash pionír Exciter házatáján. A zenekarból februárban távozott John Ricci gitáros, a legutóbbi felállás egyetlen eredeti tagja, aki az akkori közlemények tanúsága szerint még ki akart szállni a zeneiparból, majd ezt követően, néhány nappal ezelőtt otthagyta formációt Rob Cohen basszusgitáros is. Vagyis pár napig azt hihettük, hogy a banda jelenlegi tagságát kizárólag Rik Charron dobos és Kenny Winter énekes alkotja, akik egyébként el is kötelezték magukat a folytatás mellett. Most azonban ismét bejelentkezett Ricci, aki egyúttal magával hozta Dan Beehler dobos/énekest és Allan Johnson basszusgitárost is – vagyis az Exciter eredeti tagjait, akik az 1983-as Heavy Metal Maniacen, az 1984-es Violence & Force-on és az 1985-ös Long Live The Loudon zenéltek közösen. A banda első koncertje stílszerűen a jövő évi Keep It True fesztiválon lesz ebben a felállásban, amit ezután egy új lemez is követ majd.

Ricci eközben leszögezte, hogy esetében szó sem volt nyugdíjba vonulásról, az erről szóló információkat az Exciter legutóbbi felállásának tagjai terjesztették – némi szünetet valóban tartani akart, méghozzá a banda egyik meg nem nevezett tagjával kialakult konfliktusai miatt. Azt egyelőre persze nem tudjuk, mit szól majd mindehhez Charron és Winter, de egyetlen eredeti tag nélkül azért elég furcsán venné ki magát, ha Exciternek akarnák magukat nevezni a banda ősfelállásával szemben…

Az Exciter legutóbbi nagylemeze 2010-ben jelent meg Death Machine címmel.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Khold 2014-04-12 10:01
Oh yesss, jó lesz! \m/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.