Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Senkinek sem fogunk csalódást okozni”

0306qrMindössze pár hét eltéréssel jelenik meg ősszel Geoff Tate új bandája, az Operation: Mindcrime első albuma, illetve a Todd La Torre énekessel felálló Queensryche második lemeze. Utóbbi Michael Wilton gitáros szerint megéri a várakozást.

„Remélhetőleg október első hetében jelenik meg a következő Queensryche-album, méghozzá a világ minden táján”, mondta Wilton egy olasz újságírónak adott interjújában. „A kiadónk továbbra is a Century Media, akik már hallották a demókat, és roppant pozitívan, elégedetten várják a végleges lemezanyagot. Tisztában vagyok vele, hogy sokan kíváncsiak a lemezre, szóval azt kérem mindenkitől, hogy tartson ki – senkinek sem fogunk csalódást okozni.”

Az egyelőre cím nélküli új album csapatmunkában készült. „Új egység van a zenekarban, igazi kötelék fűz össze bennünket, és mindenki egy húron pendül. Zenészként mindenki részt vett a lemez elkészítésében, így a dolgok remekül haladnak, és totális összhangban írtuk a dalokat is. Ez az energia a színpadi produkcióban is visszatükröződik, mindenki érzékelni fogja a különbséget. A Queensryche mindig is arról szólt, hogy erőltessük meg magunkat kreatív szempontból, és zenekarként is fejlődjünk – ezen a téren most sincs változás, egyszerűen csak még határozottabbá váltunk.”

Az új Queensryche producere egyébként az elsősorban súlyosabb, zúzósabb bandák mellől ismert Zeuss, azaz Chris Harris, aki azelőtt többek között a Hatebreeddel, a Soulfly-jal, a Shadows Fall-lal vagy Rob Zombie-val dolgozott, és szerződtetése alighanem eleve állásfoglalásnak tekinthető a banda részéről. Vagyis a második Todd La Torrével készítendő album talán még inkább metalos lesz, mint az első ebben a felállásban. Az énekes egy korábbi nyilatkozata szerint ugyanakkor az új lemezen mindenképpen lesznek újszerű dolgok is. „Azt mondanám, melodikusak ezek az új számok. Akadnak tényleg zúzós, súlyos témák is. Néhány a Rage For Orderre, az Operation: Mindcrime-ra emlékeztet engem. Még az is lehet, hogy olyasmikbe is belecsúszunk, ami kicsit kommerszebb, nem mintha ez lenne a cél. Csak valahogy úgy, mint legutóbb mondjuk az In This Lightnál. Remélhetőleg egy erőteljes, dallamos refrénekkel, nagyszerű gitárrészekkel, dinamikával teli, kicsit több progos elemmel teli album készül majd a végén”, mondta korábban egy interjúban Todd.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.