Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sear Bliss: visszatérés az epikusabb, borúsabb korai vonalhoz?

0621searblissTöbb változás is történt a Sear Bliss felállásában. Magyarország egyik nemzetközileg legismertebb metal csapata idén ünnepli fennállásának huszadik jubileumát, de már dolgoznak az új lemezen is, amely az eddig elkészült zenék alapján ismét nem az előző megismétlésének ígérkezik.

Új felállással indult neki az idei évnek a Sear Bliss, miután a Bornholmból ismert Vigh Zoltán került Csejtei Csaba gitáros helyére. A váltás baráti légkörben folyt le, hátterében pedig Csaba egyéb elkötelezettségei álltak, a baráti viszony megmaradt – olyannyira, hogy a távozott gitáros a következő lemezen is közreműködik majd, egyszerűen csak aktív tagsága szűnt meg a bandában. Emellett Ziskó Olivér helyére is új dobos került Csaba testvére, Csejtei Gyula személyében, mivel Olivér egyéb más projektjei miatt egyre nehezebben tudta összeegyeztetni időbeosztását a zenekarral. Ő a jövőben nem is játszik majd metalt. További jelentős változás, hogy Pál Zoltán, a Sear Bliss korábbi trombitása is visszatért a fedélzetre.

2013 fontos évnek ígérkezik Nagy Andrásék életében, hiszen idén ünneplik felállásuk huszadik évfordulóját. A jeles jubileum alkalmából az év vége felé egy nagyszabású budapesti bulit rendeznek majd. A Sear Bliss már az új dalokon is dolgozik, és az első elkészült részek alapján a zene nagyban különbözik majd a legutóbbi, 2012-es Eternal Recurrence-től – ez azonban aligha lepi meg a bandát ismerőket. Az új témák atmoszférája inkább a zenekar korai epikusabb, borongósabb korszakát idézi.

A csapat nyáron több európai fesztiválon is fellép, és ősszel is várhatók tőlük további koncertek.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Idun 2013-06-22 15:14
Egyik kedvenc magyar bandám, nagyon jók :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.